Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Plektra.com Blitz-kitarat
Aika:03.07.2013 09:38
Yallup: Ihan vaan näytti samalta ja jonkinlainen linkki Epiphoneen/Gbsoniin voisi olla olemassa. Jossakin netissä Blitz yhdistettiin Ariaan. Piruko noista kiinalaisista OEM-tehtaista tietää. Vaikka eihän se mitään kerro, että kinkkifirma tekisi tuotteita/alihankintaa tunnetulle merkille. "Oma"-merkki saattaa silti olla täyttä soopaa. Tai sitten samoista osista valikoitua parempaa? Tai laaduntarkkailussa hylättyä, josta kasattu jotakin.
 
Tuota tuota, näähän on kaikki ihan sinun ikiomia spekulaatioita/päätelmiä.. ;)
 
Ihan ensittäin: Miksi Epiphonen tehdas, joka on Kiinaan pykätty ihan ko. merkin kitaroitten valmistusta varten, ryhtyis tekemään "toiselle osapuolelle" jotain halpiksia? =)
Tällä tarkoitan siis QuingDao -tehdasta, Epiphone, Inc. kun on käyttänyt monituisia muitakin tehtaita..
Kuitenkaan, ei kai sitä voine pitää sen kummallisempana "linkkinä" tai yhteytenä jos joku Epille tekevä tehdas sattumoisin valmistaa muillekin merkeille soittimia? Otetaan nyt vaikka Korean-poikien tehtaat, jotka saattoivat aamupäivät tehdä Epiphonea, ja iltapäivällä sitten Tokaita, väliajoilla sitten vaikka ESPejä..
Pikkuisena kertauksena vielä nuo Epiphonen tehtaat ja "sopimusvalmistajat" jotka selviävät siitä sarjanumeron alkukirjaimesta/kirjaimista..
Melkoisen pitkä lista, eikö??
 
F= Fuji Gen(Japani)- (Elite / Elitist Models)
F/FN = Fine Guitars - Korea
J = T Terada - Japan
K = Korea Ins Korea
M= Matsumoku (Japani) Casino, Riviera etc.
T= Terada (Japani)
L= ??
DW = DaeWon (China)
EA = Gibson/QuingDao (China)
EE = Gibson/QuingDao (China)
I = Saein (Korea)
MC = Muse (China)
O = Choice - Korea
P/R = Peerless - Korea
R = Peerless (Korea)
S = Samick (Korea)
SI = Samick - Indonesia
SJ = SaeJung (China)
SM = Samil Samil, Korea
U = Unsung (Korea)
UC = Unsung China
Z = Zaozhuang Saehan - China
ja sitten
B = Bohêmia Musico-Delicia (Czech Republic)
 
Tuossa on minun tiedossa olevat valmistajat, saattaa olla vielä joku muukin..
Sinällänsä "itämaitten valmistus" on aina ollut hieman hankalaa selvittää, siis se, että "kuka teki kenelle mitä" - esimerkiksi ei ole olemassakaan "Ibanezin tehdasta" vaan homma menee samalla tavalla kuin Epiphonella. Ja erittäin merkittävää on se, että valmistava tehdas saattaa tehdä todella hinnakkaita kitaroita, samoin sitten halvalla halpaa.. Tilaaja, oli se sitten "Epiphone" tai "Bliz", asettaa tehdashinnan/soitin, johon raamiin se soittopeli on tehtävä. Näin ollen ei voida vetää mitään yhtäläisyysmerkkejä sen tuotteen "laadukkuuden tai hinta/laatusuhteen" puitteissa, kahden eri brändin välillä, olkoonkin että ne olisivat samasta tehtaasta kotoisin. Ei mikään valmistaja tee satasella kolmensadan soitinta. (Tehdashinnasta puhuttaessa siis, vähittäismyyntihinnasta tuolla McNulty jo kertoili)
 
Toinen juttu sitten on tuo vertaus Ariaan - jos tarkoitetaan sitä "vanhaa ja vintagee" eli japsi-Ariaa, niin nykyisellä Arialla ei ole mitään yhtenevyyttä siihen, onpahan vaan "ostettu brändi". Matsumoku meni nurin jo 80-luvun loppupuolella, ja tuotemerkit myytiin Koreaan. Tätähän sattuu ja tapahtuu, koska markkinoinnissa on helppoa nojata "vanhaan ja tunnettuun" brändiin, jos sellainen sattumoisin on myynnissä. QED.
Kiistojahan noista on tullut, ja varmasti tulee, mutta... ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=218038