Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kampela77
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Onko "harjoituksista" hyötyä?
Aika:01.07.2013 22:03
mpekkanen: Minusta hyvän kitaristin määritelmiin voisi laskea sen kuinka vähällä hän voi tietyn jutun soittaa ja kuulostaa silti itseltään.
Kaikilla hyvillä kitaristeilla on oma tunnistettava tyylinsä.

 
Miksi vähän soittaminen olisi itseisarvoisesti parempi kuin paljon soittaminen? Toisaalta tunnistettava soittotyylikin voi olla ja kuulostaa, sanotaanko nyt ei niin kauhean hyvälle.
 
Harjoitteisiin ja musiikin soittamiseen painottamiseen taas en itse usko, että on yhtä oikeaa vastausta. On paljon soittajia sekä kuuntelijoita, joista toiset tykkäävät robottimaisen tarkasta suorituksesta ja toiset taas sinne päin roiskinnasta, jossa fiilis on vain kohdallaan. Näin mustavalkoisesti ilmaistuna. Eihän jako oikeasti yleensä noin selkeä ole. Roiskinta voi olla hyvinkin tarkasti soittajan ranteessa halussa ja pilittäjät taas voivat pilittää housut kosteina fiiliksissä, mutta ehkä saatte kiinni ajatuksesta.
 
Omana ohjenuorana pitäisi, että painota sitä osa-aluetta jossa tunnet olevan tarvetta kehittämiselle. Turhanpäiväinen ohje ehkä, mutta tällä ainakin itse menen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=218028