Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Einherjar
Alue:Livetoiminta
Aihe:Aktiivi yläpää ja passiivi alapää
Aika:22.06.2013 23:20
No jos haluaa nykyistä kytkentää käyttää, niin se mp3 pitää ajaa 2-tr. inputin (oletan, että olette tökänneet rca-inputteihin) sijaan esim viimeiseen stereokanavaan (15/16) ja sitä kautta ryhmiin.
 
Itse kuitenkin kytkisin tuon systeemin jakosuotimen kautta. Main outista siis jakosuotimen inputtiin, sieltä low vahvarille/kaapeille kuten ennenkin ja high-outista sitten aktiiviyläkerroille. Sitten yläkerratkaan eivät tuuttaile suppareille kuuluvia matalia taajuuksia.
Jos sitten haluaa säilyttää alapään kytkennän erillään ja vaikkapa jakosuotimen inputit on hankalasti räkin perällä kytkemistä ajatellen, niin on vielä pari muutakin mahdollisuutta.
Ensimmäinen ratkaisu on kytkeä tuo jakosuodin masterin inserttien kautta; Insert-piuhan send-puoli kytketään jakarin inputtiin ja return-puoli high outputtiin. Tämä on sinänsä ihan näppärä tapa, koska suppasen voi sitten pitää omana irroitettavana kokonaisuutena. Toki se meinaa, että mikserin ja jakosuodin/vahvarin-yhdistelmän pitää olla jokseenkin lähekkäin.
Toinen tapa ei ole niin hyvä, mutta main outputit löytyy tuosta mikseristä sekä xlr:nä, että plugina. Siitä saa periaatteessa lähtemään samaa tavaraa kumpaankin osoitteeseen. Siinä mielessä se ei kuitenkaan ole niin hyvä ratkaisu, ettei alakertaa siivoudu yläpäistä pois.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=217885