Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fenderin Stratoa hankkimassa!
Aika:18.06.2013 12:20
Epsu!: Niin soitan kun tällähetkellä muuta ei ole. En soittaisi sillä muuten, mutta tuo kampi on ihan kiva värkki tota rautalankaa soittaessa.
 
Tämä kyseinen kitara, millä olen nyt joutunut soittamaan on kärsinyt vaurioita ja omaa huonon saundin, joten oman straton hankinta tulee nyt eteen. Straton hankkisin tuohon rautalangan soittamiseen enimmäkseen. Yli tonnin ei siis budjetissa saa mennä ja merkkinä suosin fenderiä.. Muutkin merkit tietysti ovat tervetulleita jos vaan ovat hyviä.

 
Mitäs sanoisit seuraavanlaisesta ehdotuksesta. käyt kokeilemassa mahdollisimman monia kitaroita ja myöskin erimerkkisiä.
 
Sitten ajattelet mitä kaikkea siinä kitarassa pitäisi olla että se on hyvä. Sen jälkeen otat yhteyttä soitinrakentajiin ja kerrot suunnitelmastasi. 1000-1500 eurolla saa jo Suomalaisen käsityö kitaran joka on siis ihan perinteinen strato tai tele . Ei kuitenkaan ihan kaikilta rakentajailta. Hintaan vaikuttaa siis kaikki helmiäis koristeet ,kullatut osat ja viimeistelyt joilla voi jo hintaa laskea kun valitsee edullisemmat ja soitin ei kärsi soundillisesti yhtään.
 
Soittimia kun teettää soitinrakentajilla niin niissä menee aika usein 3-6 kuukauteen. jos siis pystyt maksamaan tonnin heti ja sovitte ,että kitara olisi vaikka jouluksi valmis niin varmasti sen lopun saa siksi säästetyksi. Soitat sen ajan sillä Squierilla kun kitara valmistuu. Näin voit valita millaiset mikit siihen haluat ,puuosat ja kaulan profiilin. Kannattaa jutella rakentajan kanssa ja kertoa mitä soundia haet ja mihin tarkoitukseen se tulee. Soitinrakentajat tietävät kyllä neuvoa jos on mielessä joku sellainen ratkaisu mikä ei ole hyvä siihen mitä haet ja maksaa vain ylimääräistä. Soitinrakentajat tietävät myös monesti mitkä mikit ovat hyvät mihinkäkin tarkoitukseen ja ovatko ne hintansa arvoisia. Itse olen joskus päätynyt edullisempaan vaihtoehtoon kun juttelin rakentajan kanssa millainen mikki siihen oli hakusalla.
 
Tämä olisi neuvoni ja näin saat kaikista parhaimman soittimen kun mietit tarkasti mitä siihen todella tarvitset. Siksi kannattaa käydä kokeilemassa useita kitaroita jotta niistä löytyvät ominaisuudet osaisit sitten kertoa sille soitinrakentajalle.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=217819