Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Ei ymmärrä - miksi käyttää mahonkia vanerin sijaan?
Aika:17.06.2013 12:19
azlag: Vaikka kuinka yritän ymmärtää miten käytetty puu voisi vaikuttaa magneettikenttään niin se ei ota onnistuakseen. Ihanteellinen mikkihän siis ei (?) poimi mitään ulkoisia ääniä, pelkästään niitä kentän muutoksia (vaikka miten sitten kierto on ylipäätään mahdollista?), joten olenko ihan vinossa jos olen valmis uskomaan, että kunhan kitaraan lyödään johto perään ja vahvistin väännetään yhteentoista, ei sillä todellakaan ole väliä että onko runko ja kaula rustattu vanerista vaiko mahongista kunhan on kiinnitetty hyvät mikit? :/
 
Käytetty puu (tahi muu materiaali, kitaroita on valmistettu monista muistakin ainehista) ei vaikuta magneettikenttään millään tavalla, myöskään muut käytetyt materiaalit eivät toki saa vaikuttaa..
Sen sijaan esmerkiks se runkomateriaali ei saa olla sitä kielten värähtelyä vaimentavaa, mieluusti hyvinkin sitä ylläpitävää (se sustain!) joka rajaa joitakin jo pois käytettävien matskujen listalta. Puuaineksen valinnassa sitten kriteerejä on kohtuullisen helppo työstettävyys, teollisessa valmistuksessa se puuaineksen saatavuus, tasalaatuisuus ja jossain määrin hinta. Se, miksi esimerkiks mahonkia käytetään paljon, johtuu noista kaikista yllä luetelluista. Väheksyä ei voi myös sitä faktaa, että ko. puulajia on soitinteollisuus käyttänyt hyvinkin pitkään, joten siitä ja sen käyttäytymisestä on kokemusta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=217807