Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kossu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Johnny Thunders.
Aika:07.05.2004 10:21   (muokattu 07.05.2004 10:42)
Kyllähän se Johnyn ykköskitara oli aina New York Dollseista lähtien Gibson Les Paul TV model (eli junior) vuosimallia en muista nyt olisiko ollut -61- mutta double cutaway tietenkin.
 
Kaikkien coolien rock-kitaroiden isoäiti.
 
Marsun vahvistin Johnyllä kai oli lähes pelkästään käytössä, mutta ei tuo Twinikään mikään mahdottumuus ole. Minulla on vähän semmoinen tunne ettei Thunders ehkä omistanut yhtään vahvistina. Eli keikoilla oli raiderissa määritelty keikkajärjestäjän hankkima vahvistin. Studiossa taas käytettiin vuokrafirman pelejä. Mahdollisissa, tosin epätodennäköisissä treeneissä, käytettiin mitä tahansa backline:ä jonka manageri oli paikallen haalinut.
 
Särö- ei muitakaan pedaaleja tarvita pelkkä piuha Marsun nuppiin ja 4x12 kaappi - siitä se lähtee.
 
Ohut mahonki rakenteinen keppi ja P90 mikit kitarassa ovat välttämättömyys. SG tai Lepan Special tai Junior. Tokailla ainakin on mykistävän kaunis TV Model kopio. Fenderin uusi Srato-O-sonic käy myös mainiosti. Minulla Thunders kitaran virkaa toimittaa nykyisin Hamer P90 Special. Uusissa Hamer malleissa ei valitettavasti ole aivan vastaavaa mutta Artist on lähinnä. Paksut mahonkikantiset Lepat P90 mikeillä ei ole tarpeeksi honottavia ja rupisia.
 
SG:ssä ja LP Special ja Junior malleissa ei itseasiassa ole käytännössä lainkaan eroa muussa kuin ulkonäössä.
 
PS: on tuo Thunders vähän - siis ihan pikkuisen - vaikuttanut minuunkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=59993