Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JaaGeRMaisTeR
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Tietzen oireyhtymä kitaran soittamisesta
Aika:15.06.2013 02:22   (muokattu 15.06.2013 02:22)
yannara: Voi toki olla, että mun mielikuvitus nyt tekee omiaan, mutta voikohan olla, että minun oireet johtuvat siitä, että kulmikas kitara jota soittelen istualtaan, on aiheuttanut tämän Tietzen oireyhtymän, jonka takia olen kaikki lääkärit juossut tän viikon aikana läpi?
 
Tästä voi lukea täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tietzen_oireyhtym%C3%A4
Itse vaiva kuullostaa tuon pohjalta aika helpolta, mutta mitä olen lukenut eri forumeja, niin jotkut kärsivät siitä todella..
 
Mulla on siis ESP LTD F-50 kitara, jossa on kulmikas kohta joka painaa rintaa, kun soitan istualtaan. Tässä asennossa olen viettänyt iltaisin tuntikausia ja tän kitaran sain muutama kuukausi sitten.
 
Itse homma on aika hazardi, viime aikoina mulla alkoi olla sellaisia rinnan vihlomisoireita, pistoja ja epäilin itse, että kun tässä on viime aikoina tullut vedettyä liikaa olutta, pizzaa ja kaljaa, niin kohta on henki pois ;) ..menin lääkäriin ja epäilin sydän/verenkiertojuttuja, kun yksi mun kaveri sai pari vuotta sitten yllättäen sydänkohtauksen nuorena. Sydänfilmi tutkittiin, ihan normaalia. Lääkäri epäili ensin Refluxia, mutta kun alkoi painelemaan vatsaa, niin paikallistettiin outo kipu rintalastan alla, vasemmalta (juuri se kohta mihin ESP painaa). Tuolloin diagnoosi muuttui Tietzenin oireyhtymäksi. Itsekin tätä epäilin, koska aloin yhtäkkiä viime viikolla polkemaan 10km päivässä enkä ole harrastanut pitkään aikaan kestävyysliikuntaa.
 
Kyselen vaan, onko muilla ollut mitään vastaavia kokemuksia? Mulla rinta juilii satunnaisesti, ja voi äkkiä kuvitella että verensuonet tai sydän ei tykkää. En tiedä, voiko tää mun tapauksessa muuttua krooniseksi Tietzeniksi, vai meneekö tama ohi jos pidän taukoa soittamisesta?

 
Lähtökohta hartiat taakse selkä nopeasti kaarelle.. auttaa kun rinta rusahtaa. Sitten voisi harkita, että soitat selkä suorassa. Ei sen kitaran päällä tarvi makoilla. Jollei auta niin nouse seisaalleen ja soita siten. Ite käytän taktiikkaa lököasento sohvan perimmäisessä nurkassa.Yleensä nuo johtuu huonosta asennosta. Ainakin itselläni.
 
Tuo on kyllä ikävä tunne kun Ltd:tä soittaa ja rinnasta oikeen painaa kun se ei ole esp :D tiedän myös sen tunteen.. siihen auttaa että ostaa esp:n jolloin rintaan sattuminen loppuu ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=217778