Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jhlamm
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Seuraavaa kitara metsästämässä, ehdotuksia?
Aika:10.06.2013 19:19
Edellä jo mainittunakin, mutta ensimmäisenä katsastaisin tuon floikan tarpeellisuuden. Jos kitarassa ei semmoista ole aikaisemmin ollut voi, totuttelu viedä hieman aikaa. Saattaa myös olla, että ei loppupeleissä se floikka edes istu käteen, jos ei ole aivan se must juttu soittokikkailuun.
 
Tossa on jo moneen lähtöön muotoa ja materiaalia. Samoin kaulaprofiileissa on todella paljon eroavaisuuksia. Siinä missä yhdelle sopii paksu lakkakaula, haluaa toinen itselleen todella ohuen satiinikaulan. Ibanezit ovat yleensä hieman ohuempia kuin les paul tyyppiset ja Jackson yleensä asettuu siihen väliin. Tuon suosittelen testaamaan oikein ajan kanssa. Jos kuitenkin olet pitkään paksukaulaisemmalla soitellut niin suurella todennäköisyydellä vastaava on hyvä jatkossakin.
 
Ehkä kannattaa myös katsastaa schectereitä, koska ainakin hellraiser c-1 malliston kaulaprofiili miellytti itseäni soiteltuani ennen sitä tokain les paul mallisella kitaralla. Hevikepin malli, mutta pikkusen tukevampi kaula.
 
Jos ei aikasemmin ole omistanut hevisuunnikasta voi myös yllätyksenä tulla sellaisen istuvuus omaan lapaseen. Itse yllätyin kun ei vaan onnistunut istualtaan soittamaan omaa v-mallista kitaraa. Siksi se lähtikin itseltä eteenpäin.
 
Kaikenkaikkiaan voinkin antaa mielestäni vain kaksi hyvää neuvoa. Käy kokeilemassa perusteellisesti haluamiasi kitaroita, ja kokeile myös jotain yllättävääkin, jos mahdollista. Voit vaikka yllättyä :P Toiseksi kannattaa myös katsastaa tuolta torilta kitaroita. Hyvällä tuurilla saa jopa omasta hintaluokan ulkopuolelta kitaran, jota ei muuten olisi voinut saada ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=217690