Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fender BluesDeVillen sukulaisuus vanhempiin tweedeihin?
Aika:10.06.2013 01:01
Moi arvon foorumilaiset. Mulla on ollut jo vuosia tuo otsikon vahvistin, mutta kun olen lukenut näistä kaikenmaailman kytkennöistä (5e3, 5B6, etc..) niin alkoi mietityttämään, että tietääkös joku mikä tämä blues de ville oikein on?
 
Tiedän, että näitä tehtiin 93 - 97 (2000 luvulla tuli sitten vielä niitä reissueita, jotka on melkein samanlaisia, mutta vähän vielä paranneltuja malleja näistä vanhemmista). Tiedän ettei tämä ole perinteinen tweed vahvistin, vaan tässä on koitettu tehdä nykyaikainen kompromissi perinteiden ja nykyajan välillä eli fenderin tarkoitus oli rakentaa nykyaikinen vahvistin josta löytyy myös perinteistä soundimaailmaa.
 
Sen sijaan en tiedä, mikä niistä perinteisistä tweedeistä on ollut tämän vahvistimen esikuvana? olen luullut, että tämä on lähinnä rewerbillä ja särökanavalla varustettu piirilevybassman, mutta asia ei liene niin yksioikinen. Tietäisikö joku, mistä tämä bluesdeville on kotoisin?
 
Asia ei sinällään ole kauhean tärkeä kunhan vain akateemisesta mielenkiinnosta kyselen kun ei netistä oikein löytynyt vastausta. Olisi tietenkin mukava muutenkin hahmottaa millä oksalla tweedien pitkässä sukupuussa tämä nuorin vesa istuskelee:-).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=217685