Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jorma_r
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Yleiset pelisäännöt
Aika:06.05.2004 11:41
Kivin alkuperäinen pointti on hyvä mutta perustelu kieltämättä hieman ontuva.
 
Miten olisi seuraava muotoilu: piraattisoftien käyttämistä ei tueta koska piraattisofta on varastettua. Varastaminen taas on väärin mm. rikoslain, raamatun ja vakiintuneen länsimaisen kulttuurin puitteissa.
 
Freeware: Jos tekijä mielellään jakaa sitä ilmaiseksi niin tokihan sitä kelpaa ottaa. Mutta onhan sekin sikäli vähän monipiippuinen juttu, että moni freeware-juttu on suurelta osin jostain kaupallisesta kopioitu.. Kuten Kristal selvästi Cubasesta.
 
Päin vastoin. Tämä on täysin yksiselitteinen juttu.
Kristalin toiminnallisuus ja käyttöliittymä saattaa olla Cubasesta matkittu mutta siinä ei ole mitään laitointa. Yhtälailla esim. Word Perfectin käyttöliittymä ja toiminnallisuus vastaavat Wordin ominaisuuksia.
 
Jos Kristal taas perustuisi Steinbergilta tehdyn kehitystyön tulosten varastamiseen - esim. lähdekoodin tai valmiiden tiedostojen - olisi kyseessä laiton ohjelmisto.
 
Jos tässä ketjussa sanotaan, että muusikoiden.netissä luovan työn tekijät puhaltaa yhteen hiileen, niin mä sanon tätä ketjua kulissiks.
 
Sano vaan. Monen muun - kuten allekirjoittaneen - mielestä se että täältä saa ilmaiseksi apua ongelmiinsa ja vinkkejä projekteihinsa on yhteen hiileen puhaltamista. Pidit sitten ilmauksesta tai et.
 
Paljonko lienisi Kivikin tienannut jos olisi laskuttanut tuntitaksalla kaikista neuvoista joita on täällä jakanut...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=59472