Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Heissask
Alue:Roots
Aihe:Blues + muu genre
Aika:15.05.2013 16:44
Mitäs blueskappaleita tiedätte joihin on yhdistetty muita genrejä? Tai miksei muita genrejä, joihin on yhdistetty bluesia, you name it. Tänne keskustelua aiheesta esimerkkeineen. Tarkoitus ei kuitenkaan ole iskeä tänne niitä ensimmäisiä rock'n'roll -kappaleita, jotka ovat kiikun kaakun bluesin ja rock'n'rollin välillä, vaan enemmänkin kahden todella eri musiikinlajin hybridejä.
 
Tässä on kolme ensimmäistä, jotka minulle tulee mieleen:
 
Muddy Waters - She's into something
 
Tähän en löytänyt Youtubesta vastinetta, mutta kuitenkin. Kova kipale, jossa on yhdistetty bluesia ja latinorytmejä. Toimii mielestäni mahtavasti, ja aina iloinen yllätys kun tulee mp3:sta shufflella vastaan (hyihyi minua, pitäisihän blues kuunnella rahisevilta savikiekolta, hyh!)
 
Tämän hieman perinteisemmän jälkeen on hyvä laittaa peliin kaksi hieman erilaisesta näkökulmasta lähdettyä kappaletta.
 
Ensin Queenin Dreamer's Ball http://www.youtube.com/watch?v=Ij4xGqHSy2Q
 
Nyt on pakko myöntää, että en osaa luokitella tarkkaan tyyliä, johon tässä blues on sotkettu, mutta kyllä toimii tämäkin.
 
Ja viimeiseksi erittäin villi kortti (ja saan tästä varmaan lokaa niskaani):
 
Jukka Poika - Tukoksii http://www.youtube.com/watch?v=usiScQvXYHg
 
eli reggaen ja bluesin lehtolapsi! Tiedän, että täällä on melkoinen antipatia Jukka Poikaa vastaan, mutta tunnustan pitäväni joistakin hänen kappaleistaan. Tämä on niistä ehdotonta parhaimmistoa, ja erittäin virkistävä tämäkin aina tullessaan shufflella vastaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=10&t=217308