Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Quru
Alue:Koskettimet
Aihe:Nykypäivän syntikoiden koskettimisto
Aika:13.05.2013 14:16
arauramo: Uh. Mä en aina jaksa ymmärtää sitä, että ihmiset ei oikeasti tunnu näkevän sitä, miten markkinatalous toimii. Jos maailmassa olis vain yksi soitinvalmistaja, niin sitten se vois riistää muusikoita kiskomalla paskoista soittimista mitä haluaa. Mutta kun ei ole, ohjailevat markkinavoimat valmistajia. Se, että uudet syntikat ei ole jämäköitä, kertoo vain siitä, että ihmiset eivät ole valmiita maksamaan siitä, että ne olisivat. Jos jengi valitsisi soittimet sen perusteella miltä ne tuntuu ja miten hyvin ne on rakennettu, kilpailis markkinoilla olevat soittimet laadulla eivätkä hinnalla, monipuolisuudella, soundeilla tai millä ne nyt kilpaileekaan.
 
Eikä soitinvalmistajat, kuten ei muutkaan yrittäjät nykymaailmassa, suinkaan kylve rahassa, vaan yrittävät tulla toimeen kovassa kilpailussa asiakkaiden kanssa jotka eivät haluaisi maksaa mistään juuri mitään. Tottakai kaikki yritykset tavoittelevat voittoa, mutta se ei helpolla tule missään. Niin se vaan toimii; miten persoonallisia syntikoita uskoisitte kommunismin tuottavan?
 
Lisäksi, saanen muistuttaa, kaikki meistä muistanevat ajan jolloin Syntetisaattorit maksoivat pienen henkilöauton verran! Ei ne oikeasti ole mitään kalliita nykyään! Ja on kai sitä edelleen pieniä pajoja jotka eivät tee syntikoita massatuotantona vaan käsityönä innovatiivisia syntetisaattoreita, laadusta tinkimättä. Vai onko? Jos ei ole, johtuu se siitä, että ne eivät pysy hengissä, kun kellään ei ole varaa ostaa niitä syntikoita!!
 
Yritykset tekee syntikoita _mahdollisimman_halvalla_, mutta sen, mitä se mahdoton on, sanelee kuluttajat!
 
Tajuuttekste?! Ei ole mitään kasvotonta pahaa riistokoneistoa, on vain tavallisia ihmisiä jotka tekevät erilaisia valintoja kuin te!
 
PS. Mitä sikseen tulee, eiks kannattais käyttää master keyboardia ja hankkia synat softana tai moduleina..?
PS 2. Joo, ehkä liikaa kahvia. :D

 
Plussaa. Ei kyse ole siitä, että valmistajat jostain syystä kauheasti haluaisivat tehdä huonoja kierrätysromplereita jotka on rakennettu huonosta muovista ja joissa on surkea koskettimisto ja sitten pakottavat ihmiset ostamaan niitä. Ne kelpaavat ihmisille ja niitä ostetaan, hölmöähän se olisi olla niitä valmistamatta. Jos suurin osa ostajista valitsee mieluummin satasen halvemman soittimen kuin sen toisen jossa olisi hyvä koskettimisto, ei syy ole Isojen Pahojen Riistäjäfirmojen. Sama pätee esimerkiksi Gearslutzissa esiintyvään jatkuvaan itkemiseen miten Isot Pahat Riistäjäfirmat eivät tee analogeja joita kaikki haluavat. Vakavien asianharrastajien syntikoille on aika pienet markkinat, joten jos kaipaa viimeisen päälle olevia tukevia ja kaikinpuolin laadukkaita soittopelejä, kannattaa katseet suunnata jonnekin aivan muualle kuin isojen firmojen keskiluokan tai edes kalliin hintaluokan soittimiin. Kun mahdolliset tuotot ovat pienet, ei se kiinnosta isoja firmoja, mutta onneksi meillä on loistavia pienempiä valmistajia jotka tekevät laadukkaita soittimia. Miksi laadukkaat koskettimet ja hyvän rakenteen omaavassa soittimessa pitäisi lukea Yamaha, miksei kelpaa että siinä lukee Kurzweil tai Nord? Ostamalla huonon kompromissisoittimen isolta valmistajalta pienen valmistajan hiukan kalliimman vehkeen sijaan vain ruokkii tätä kehitystä, jossa isot valmistajat karsivat ominaisuuksia sen mukaan mitä markkinat eivät tunnu arvostavan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=217250