Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:gemisti
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Pedaalikoteloiden maalaus
Aika:04.05.2013 21:07
Mä olen noita muutamia maalaillut, pääasiassa automaaleilla, vähän eri tekniikoilla, mutta perusohje minkä itse olen havainnut hyväksi menee n. näin:
 

 
Paljas purkki puhtaaksi, mahdollisesti hienolla paperilla kulmia ja rosoja sileäksi (Hammondin kotelot on paljon parempia kuin esim. Eddystonet, Hammondeille ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään). Liuottimilla pinta puhtaaksi rasvasta ja liasta kunnolla.
 
Pohja/tartuntamaali, itse olen käyttänyt lesonalin "etch primeriä"
http://www.nettimaalikauppa.fi/epag … hops/02012008-30135/Products/358947
ohjeen mukaan ei suoraan vesiväriä päälle, mutta tuntuu nekin hyvin pysyvän. Tuo tavara on oikeasti hyvää ja hyvin ohut kerros piisaa. Tämä on tässä oikeastaan tärkein osuus, alumiiniin kun ei oikein muuten maalit tartu, vaan lähtee hilseilemään herkästi.
 
Värinä olen käyttänyt metallisävyissä vesivärejä tai "perusväreissä" 2k-akryylivärejä, vesivärit tarvitsevat sitten vielä kirkaslakan, jona olen käyttänyt aina 2k-akryylilakkoja, niillä tulee kestävä ja hyvä pinta. Tuo kaksikomponenttimeininki kai se tärkein, kun sillä tuppaa tulemaan kovempaa ja kestävämpää pintaa.
 

 
Tekstejä/grafiikoita olen penslaillut pienoismalliväreillä/maalikynillä lakan päälle tai jättänyt kokonaan laittamatta. Syövyttämällä taidan olla enemmän tehnyt, jos on tarvinnut merkintöjä potikoiden alle.
 
Profiilissa linkkejä kuviin omista projekteista, pääasiassa maalattuja vain, tuossa "G2"-kloonissa on syövytetty messinkilevy potikoita merkkaamassa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=217129