Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JohnPatrick
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Uudet elementit kaappiin
Aika:27.04.2013 15:36
BoNey: Moro! Olen suunnitellut elementtien vaihtamista nykyiseen kaappiini. Tällä hetkellä käytössä Avatarin suljettu 2*12 Celestionin Heritage G12-65:lla.
 
Kuten JuSu sanoi, niin sirkkeliä ei pitäisi noista kaiuttimista tulla. Nuo ovat pehmeimmästä päästä Celestionin mallistosta.
 
Suljetuissa kaapeissa etenkin on sellainen, että suoraan kaapin edessä soittaessa sieltä tulee "terävämpi" soundi, joka muuttuu huomattavasti miellyttävämmäksi, kun astut hieman sivuun edestä. Käyttävät maailmalla termiä "Beam", jota varten on Beam Blocker -nimisiä kapistuksiakin. Blocker siis sijoitetaan elementin eteen ja se levittää suoraan tulevat yläalueen äänet tasaisemmin tilaan. tässä hyvä esimerkki,
http://www.youtube.com/watch?v=u_BaO7Mg3oQ
 
Jotkut soveltavat beam blocker -ajatusta ja teippaavat elementin eteen kankaaseen jotain teippiä tai vaimennusainetta, itse en ole kokeillut...
 
Kaapin rakenteesta ja mitoista riippuen myös kirkkaus ja taajuuskäyrät vaihtelevat paljonkin, vaikka vertailussa olisikin melko vastaavan näköiset suljetut kaapit. Takaa-avoin kaappi todennäköisesti aiheuttaa vähemmän eteenpäin suuntautuvaa "beamia", mutta soundi muuttuu kyllä muutenkin olennaisesti, mutta jos "vintagea" halajaa, niin se voisi tietysti olla vaihtoehto.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=217010