Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:koopop
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Raakaa rumpusoundi näytettä
Aika:23.04.2013 18:49
Kallekorvola: Toi tilasoundin rumpu/symbaalit -epäbalanssikaan ei nouse ongelmaksi, jos äänitettävä rumpali osaa soittaa oikein, eli balansoi em. asiat soitossaan oikealla tavalla. Eräs taitava rumpali sanoi joskus, että "tomeja lyödään kovaa, virveliä ja bassaria ihan vitun kovaa, ja peltejä max puolella voimakkuudella". Minusta se oli aika hyvin tiivistetty. PA:lla saa sit mähinää varsinkin botneen lisää, jos tarvitsee. Ja lisää botnea saa kun laskee tilamikit reilusti alas, lähemmäs lattiaa. Ja sit sitä kompuraa. Aika palio...
 
Totta tuo rumpalin dynamiikan hallinta. Niitä rumpaleita jotka osaa soittaa narulle just näin, on aika harvassa.. Toisin sanoen rumpaleita joilla on ymmärrys miksi näin tehdään, ja miten se parantaa lopputulosta. Faith No Moren King For A Day... -levyä on nasta kuunnella just tän metodin kantilta. Pellit on nostettu ständeissä (oletettavasti) niin korkeelle kuin saa vuodon minimoimiseksi, ja sit virppaa/bassaria lyödään ja potkitaan ihan järkyttävän kovaa, mut silti se kuulostaa hyvälle, groovaa ja ei mee tukkoon.
 
Mulla PA:n kanssa parhaat edut nousee enemmänkin ylämiddleen jossa se tilasoundin heijasteiden pituus määrittelee huoneen "isouden". Mitä kovemmalla PA on, sitä kovemmalla tilamikin heijasteet, ja sitä rankemmin sitä voi kompressoida. Tarkoitan sitä että tilamikin paikka voi vaiheellisesti natsata vain tietyille taajuuksille. Eri paikassa korostuu eri asiat, joten konteksti määrittelee sitäkin.
 
Toki PA:lla saa bottneen saa hienosti lisärähinää. Mut supparissa tulee olla sit tehoja aika lailla. :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=216904