Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JAV
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Omien biisien CC-lisensointi
Aika:15.04.2013 22:26   (muokattu 15.04.2013 22:29)
Plot: Kiitos vastauksesta. Nuo suomalaiset järjestöt keräävät rahaa ilmeisesti vain Suomessa. Onko mitään keinoa kerätä rahaa laajemmalta alueelta, jos lisenssit on kunnlssa, esim cc:n avulla.
 
Periaatteessa nuo lisenssit ei liity suoranaisesti itse rahan keräämiseen. Lisenssi on vain helppo työkalu ilmaista, kuka on oikeuden omistaja. Tekijänoikeudet biisiin syntyy heti automaattisesti, kun se on sävelletty. Kunhan vain pystyt todistamaan, että biisi on sinun tekemä. Voit myydä biisejäsi haluamassasi markkinapaikassa (esim. itunes) ilman, että olet edes miettinyt lisenssejä.
 
Jos lisensoit esim. cc:n avulla biisejä, ei teosto välttämättä tätä hyväksy, koska kaikkien oikeuksien tulee olla yksinomaan teoston hallinnassa. cc on yleisesti ottaen tarkoitettu siihen, että voit jakaa biisejäsi ilmaiseksi ja antaa ihmisten esimerkiksi muokata ja käyttää niitä ilmaiseksi omiin tarkoituksiinsa. cc ei ole siis hyvä vaihtoehto, jos haluat tehdä rahaa. Promoamiseen se voi olla ihan perusteltu ratkaisu.
 
Teosto kyllä kerää rahaa koko maailmasta tekemällä yhteistyötä eri sisarjärjestöjen (esim NCB:n) kanssa. Tässäpä hyödyllinen linkki:
http://www.teosto.fi/tekijat/artikkelit/ulkomaan-toiminta
 
Paras vaihtoehto teille varmaan olisi liittyä teostoon. Heiltä saa myös helposti apua sähköpostilla. Eikä siitä mitään paperisotaa tule, kerran vain ilmoittaa biisin ja esittäjän ja rahat löytävät omistajansa. :)
 
edit: Objectif Lune kerkesi ensin. :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=216761