Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JAV
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Omien biisien CC-lisensointi
Aika:15.04.2013 20:55   (muokattu 15.04.2013 20:56)
Plot: Nyt alkaa bändillä olla jo omaa tuotantoa sen verran, että kiinnostaisi hommata biisien tekijänoikeudet kuntoon, mielellään ainakin koko EU:ssa, miksei maailmassakin.
 
Olisiko tämä Creative Commons hyvä tapa lisensoida omat biisit, jotta ei tarvitse tuhruta lomakkeita joka maassa paikallisille gramekseille ja teostoille ja muille vastaaville?

 
Tekijänoikeuksien suojaamiseen koko maailmassa riittää perinteinen © merkki vuosiluvun ja nimen kanssa. Eli levyn yhteyteen esim. tällainen lause: © 2013 Oma nimi. Tuo tarkoittaa sitä, että kaikki oikeudet kuuluvat tekijälle.
 
Creative Commons lisensseillä voi tarkemmin määrittää, miten teosta muut ihmiset saavat käyttää ja jakaa. Kannattaa tutustua eri lisenssivaihtoehtoihin omien tarpeidenne mukaan.
 
Lisensseillä siis vain ilmaistaan se, kuka oikeudet omistaa ja miten niitä saa muut hyödyntää. Käyttö jää tällöin sinun itsesi valvottavaksi.
 
Teosto ja Gramex ovat taas eri asia. Luovutat heille musiikkiin hallintaoikeudet, jolloin he saavat oikeuden kerätä sinulle rahaa biisien käytöstä. Heiltä saa myös apua, jos joku luvatta muokkaa tai levittää biisejänne.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=216761