Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JPHe
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Mikki suoraan runkoon, EMI-suojaus?
Aika:10.04.2013 08:54
Rovaniemenkiertäjä: Niin, tarkoituksena ei ole lähtökohtaisesti tehdä tuota suojausta huonosti, vaan pyrkiä tekemään se ns. taiteen sääntöjen mukaan... ;)
 
Pitänee kuitenkin kokeilla ensin ilman ja suojata vain tuo kontrolliboksi.

 
Suurin osa maailmalla olevista kitaroita on kuitenkin ilman sen ihmeempiä suojauksia ja toimivat ihan hyvin. Monesti häiriöt joita ruvetaan poistamaan johtuvat huonosti tehdystä maadoituksesta alkujaan. Suojauksialla sitten muutetaan maadoitusta, jonka jälkeen sitten muuttunut tilanne toimii joko paremmin tai huonommin johtuen osittain hyvästä tai huonosta tuurista. Tämän vuoksi lähtötilanne kannattaa tehdä mahdollisimma simppeliksi, jotta nähdään onko ongelmia. Avonaiset suojaukset ei yleensä hyödytä mitään, ainoastaan niillä saadaan muodostettua vain maasilmukoita tai antenneja. Hyvä esimerkki avoimesta suojaksesta on mikrofonin metallinen kuori ja siinäkin vaikutus perustuu enempi kuoren ja kelan väliseen kapasitanssiin.
 
Suuremmilla taajuuksilla erot ovat merkittävämpiä, koska rakenteilla on jo aallonpituuteen suhteutettavia resonansseja ja Lenzin lain mukaan muodostuvat pyörevirrat ja sitäkautta vastakkaisvaiheinen magneetikenttä alkaa kumoamaan magneettikenttää. No tämä on jo eri asiaa...
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=216572