Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hanuriin
Alue:Bassot
Aihe:Uusi, kompakti basso hakusessa..
Aika:08.04.2013 14:54
MPU: Koon puolesta kyllä, muuten ei sama. Paitsi joku Steinberger Spirit ja Hohner mutta ne taas eroaa alkuperäisestä Steinbergerin bassosta.
 
No jaa. Kokeilin kerran aitoa grafiitti-Steinbergeriä eikä siinä nyt loppujen lopuksi ollut suurtakaan eroa tähän puusta tehtyyn Hohneriin. Mikrofoneista se basson ääni kuitenkin viime kädessä tulee eikä siinä paljoakaan puulajit tai kaulan materiaali paina. Tämähän on vaikka kuinka usein toristettu sokko- ja tuplasokkotesteissä vaikka aina vähän väliä joku väittääkin kaipaavansa juuri bubingan tai vaahteran värähtelyjä :)
 
Kovasti puhutaan, että grafiitin jäykkyyden ansiosta niissä aidoissa on uskomaton sustain (ja kyllähän se aito pitkään soikin) mutta niinhän se on melkein missä vaan normibassossakin. Harvoin jos koskaan ongelmaksi muodostuu sustainin puute.
 
Toinen, mistä aitoja kehutaan on se, että ne pitävät vireen lähes ikuisesti. Niin pitää kyllä tämä kloonikin, paljolti samoista syistä kuin aitokin. Ja ne syythän ovat a) viritystapit eivät kovinkaan herkästi pääse heilumaan ollessaan "piilossa" ja b) veto kieliin kohdistuu suoraan, joten kielen venymä viritystapin ympärillä ei pääse vaikuttamaan vireeseen.
 
Ja sanonpa vielä senkin, että tuplapallokielen vaihtaminen on suorastaan ihanaa: kieli paikalleen, viritys ja siinä se onkin. Vaikka tuplapallokielet ovat vähän kalliimpia, minä en ainakaan vaihda basson kieliä oikeastaan kuin vain silloin, jos kieli katkeaa, eli aika harvoin joten sillä hintaerolla ei ole oikeastaan mitään väliä.
 
Mulla on vielä se drop-tunerilla varustettu versio, joten voin soitella dropped D -vireessä vipua vääntämällä ja vipua takaisin vääntämällä olen taas normivireessä. Todellisuudessa olen tarvinnut keikalla ainoastaan kerran ja studiossa olen parissa kappaleessa käyttänyt sitä droppioptiota. En olisi välttämättä maksanut siitä, mutta käytettyä ostaessa se nyt vaan sattui olemaan valmiina. Mä maksoin noin 3-4 vuotta sitten 500.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=216615