Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Zuni2112
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Yamahalla isoja muutoksia
Aika:05.04.2013 11:12   (muokattu 05.04.2013 11:16)
The more things change, the more they stay the same...
 
Hieno huomata, että täällä käydään varsin asiallista keskustelua aiheesta.
Haluankin samalla nopeasti selkiyttää muutamia seikkoja asian tiimoilta, jotta mahdolliset väärät johtopäätökset yms. pysyisivät minimissään.
 
Yamaha siis tosiaan siirtää kaiken rumputuotantonsa PHX sarjaa lukuunottamatta Xiao-Shanin tehtaille Kiinaan ja tämä aiheuttaa tuotantokatkosia ja -muutoksia heidän rumpumallistoonsa.
Kyseinen tehdas on huippumoderni (ISO14001 sertifioitu vuonna 2003) Yamahan oma tuotantolaitos, joka alunperin rakennettiin vuonna 1997 tukemaan Yamahan pianojen ja puupuhaltimien tuotantoa, joten kyseessä on siis vähintäänkin nykyisen tehtaan veroinen fasiliteetti.
 
Siirto koskee siis vain jo tässäkin ketjussa aikaisemmin mainittuja tuotteita/tuotesarjoja.
Hardwareen tämä asia ei vaikuta mitenkään. Ne kun ovat jo pidemmän aikaa tulleet Kiinasta... =)
 
Muutto Kiinaan parantaa ennenkaikkea Yamahan kustannustehokkuutta ja mahdollisuutta reagoida nopeammin rumpumaailman trendeihin ja markkinoinen haasteisiin/toiveisiin.
Kokonaisuutena tämä näkyy kuluttajalle mm. edullisempina suositushintoina ja nopeammin markkinoille tulevina uusina, mielenkiintoisina tuotteina, joita on jo nyt tiedossa, mutta niistä enemmän sitten ajallaan...
 
Eri sarjojen tuotannon loppumisella ei ole mitään tekemistä tekijänoikeusasioiden kanssa, sillä kaikkien sarjojen trademarkit/patentit ovat Yamahan omistamia.
Sakae oli ainoastaan tehdas, joka teki tuotteita Yamahan speksien mukaan. (Yhtään Sakaen ammattitaitoa vähättelemättä)
 
Yhtenä esimerkkinä yllämainitusta voi ottaa Recording Custom -sarjan, jonka tuotannon loppuminen on varmaan suurin yksittäinen kritiikikin kohde.
Recording Custom rummut valmistetaan Hokkaido koivusta.
Jos sama setti valmistetaan jostain muusta koivulajista, täsmälleen samojen speksien mukaisesti, ei se silti ole Yamahan mielestä enää Recording Custom.
Asia on näin yksinkertainen.
 
Niinpä, kyseisen sarjan tuotannon lopettaminen nyt ei siis välttämättä tarkoita sitä, etteikö Yamaha joskus tulevaisuudessa mahdollisesti valmistaisi jälleen samanlaisia rumpuja, mutta, koska ne eivät ole tehty täsmälleen samasta materiaalista ei Yamaha halua nimetä niitä Recording Customiksi.
 
Club Custom sen sijaan oli alunperinkin suunniteltu ns. "limited production run" -sarjaksi, jonka suosio vain yllätti Yamahan ja sai heidät muuttamaan suunnitelmiaan ja jatkamaan sarjan tuotantoa alkuperäistä ajatusta pidempään.
 
Kaiken kaikkiaan Yamahan rumputuotannon muutto Kiinaan ei siis todellakaan tarkoita, että Yamaha haluaisi vain lopettaa kunnon rumpujen teon kannattamattomana tms, vaan kyseessä on ennen kaikkea Yamahan halu parantaa ja nopeuttaa tuotteidensa saatavuutta sekä mahdollisuutta toteuttaa uusien, innovatiivisten tuotteiden saamista markkinoille. Tästä kaikesta hyötyy viime kädessä eniten kuluttaja itse.
 
Mikäli jengille tulee mieleen kysymyksiä asian tiimoilta, niin ottakaa yhteyttä täällä joko julkisesti tai yksityisviestillä, niin yritän vastata mahdollisimman nopeasti/tarkasti.
 
PS. Äffä tulee varastoimaan jonkin verran keskustelun kohteena olevia tuotteita, joten aivan seinään ei niidenkään saatavuus Suomessa lopu.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=216545