Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:19691970
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Oktaaveri, pitch shifter vai joku muu?
Aika:02.04.2013 21:20
Moro.
 
Lähtötilanne olis sellainen, että kaipaisin pääsiassa kitaran neljällä ohuimmalla kielellä soittamiini juttuihin "tukevoitusta", paremman termin puutteessa, sormet ei veny kaikkiin sormituksiin, ja vaihtoehtoisista virityksistäkään ei ole aina tarpeeksi apua..
 
Oktaavi alaspäin, mieluusti myös kaks oktaavia alaspäin, olis pääasialliset tarpeet, mutta olisihan ne erilaiset harmonisoinnitkin kivoja pedaalissa olla.
 
Kauhean alas ei silti ole tarve päästä, eli en välttämättä tarvi mitään "kitaran vapaasta e-kielestä 2 oktaavia alaspäin"-raskautta.
 
"Träkkäys" olis syytä olla mahdollisimman hyvä/tarkka, ja yksittäisten nuottien lisäksi useampaankin samaan aikaan soitettuun nuottiin olis toisinaan kiva saada lisättyä nuotteja.
 
Mikähän olis käypäinen laite, kotisoitteluun ja kotona äänittelykäyttöön lähinnä tulisi:
 
- Boss PS-6 tai Boss OC-3
- EHX:n Hog2 (on kyllä yli 400 euron hinnallaan suht tyyris) tai POG2
- Digitech Whammy DT, Whammy 5 tai HarmonyMan
- Eventide PitchFactor (hintava tämäkin)
- joku muu, mikä?
 
Taitaa olla kaikissa noissa, mut "kuivan", efektoimattoman ja efektoidun signaalin suhteen määrittely pitäis olla. Jos olis 2 eri ulostuloa, toisesta efektoitu ja toisesta puhdas signaali ulos, sekin olis kiva.
 
Micro Pogista ja Mxr Blue boxista on kokemuksia, ja kumpikaan niistä ei oikein ole sitä mitä nyt yritän hakea. Kiitos etukäteen, jos joku osaa suositella jotain.
 
Eventide PitchFactorin ja EHX Hog/Hog 2:n vertailut kiinnostais erityisesti, jos jollakulla kokemusta molemmista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=216510