Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:darkus
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Rumpuihin soundia?
Aika:01.04.2013 20:43
Stombba: Joo tiedän että joku sanoo että homma lähtee rumpujen viresstä mutta ei se nyt niin radikaalisti muuta lopputulosta. Tavoite olisi saada tomit jytisemään yhtä "syvästi" kun nyt kuulostaa lähinnä pahvilaatikoilta =)
 
Väärin. Vaikuttaa heti soittajan jälkeen seuraavana. Plugarit ja prosessointi on ihan viimenen lenkki imo. Steven Slate sanoi käyttäneensä suurimman osan ajasta virittämiseen tehdessään samplejaan.. Jäbä sanoi myös että "dont be a pussy with eq"
 
Jos sun raaka tomiraita ei kuulosta syvältä niin ei ne plugarit sitä tee. Ei ne pysty tekemään soundia, jota ei ole olemassa.
 
Kuitenkin, 200-800hz alueella on noita pahvilaatikko taajuuksia. Riippuu rummun koosta ja vireestä missä se on. Etsi se kapealla Q:lla ja leikkaa se pois. Levennä sitten kaistaa kunnes kuulostaa kivalta.
 
Kompressoimalla saat kans jytyä. 3ms attack, release 50-100ms riippuen siitä kuinka nopeita iskuja tulee peräkkäin. Ratio 4:1-8:1. Kannattaa laittaa kompressori ennen eq:ta tässä tapauksessa.
 
Laita myös jotain tilaa/kaikua mukaan, ilman sitä ne on vaan kompressoituja iskuja. Parallel compression saattaa olla hyödyksi myös. Kokeile
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=216494