Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Gabe
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Minkälainen laite on overdrive?
Aika:31.03.2013 18:58
fox: Se on niin perin hankalaa, tuo fuzzi-politiikka.. Jollekulle se "perinteinen" on joku klippausdiodeilla toteutettu, jollekulle taas trankuilla, tai jopa operaatiovahvistinpohjainen. Sitten on ne joille ei oikein maistu mikään noista simppeleistä, vaan tarvitaan futsiloota jossa on "riittävästi" säädettäviä parametreja.
Ja loppupelissä se "paras" futsi on kuitenkin siitä äänentoistoketjusta ja soittajan omista mieltymyksistä kiinni. Jos vaikka minä mainostaisin sulle, että "Kyllä se kaikkein paras on 80-luvun alkupuolen PE-lehdessä (Practical Electronics) julkaistu PE Smooth Fuzz.."
No, eipä mittää, kyllähän se hyvä on. Oot vaan vähän etäällä, meillä olis mm. tuollanen tuolla studiolla, tai parikin, aikoinaan tuli tehtyä. Tai sitten International Musician & Recording World -lehden IMRW Squarer vois olla hyvä. Sellainen "kanttiaaltomuotoilija". Tai... (tähän loputonta listaa..)

 
Näinhän se on, kaikkihan on loppupeleissä mielipideasioita. Joku viisas sanoi joskus hyvin: "'Hyvää tai huonoa soundia ei ole. On vain sounditarve." Onneksi näitä Fuzzejakin löytyy lähipiiristä kiitettävä pino, pitää jossain välissä taas siepata läjä testiin että saa omilla kamoilla rauhassa selvitellä asiaa. Samalla metodilla löytyi hyvä OD:kin. Noh, mutta ei ollut tarkoitus röystää hallun overdrive ketjua tähän. :) Pitää palata kysymyksineni asiaan tuonnempana vaikka tuolla fuzz-ketjussa.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=216454