Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Minkälainen laite on overdrive?
Aika:30.03.2013 18:07
slapvete: No niin.
 
Särö = yliohjausta. Tuhdimpaa signaalia sisään styrkkariin, niin joku ennemmin tai myöhemmin yliohjautuu eli menee särölle kansankielisesti. Mieluusti etuasteputki, se on keskimäärin kivaa. Mutta se, millainen säröytyminen on esteettisesti miellyttävää, on hyvinkin subjektiivista ja kaikkien hyvä ei ole yhdenlainen.
 
Se, millä yliohjauksen tekee, vaikuttaa tietysti lopputulokseen. Signaalilla on aina "soundinsa", joka on monen asian summa. Kaikki sun sormista plekujen mikkien ja piuhojen kautta efektipurkkeihin on jonkinlaista EQ:ta eli soundinmuokkausta, näin yksinkertaistaen. Siksi erot kitaroidenkin välillä.
 
Siksi mitään Saarioinen-henkistä maksalaatikkoratkaisua joka on kaikille sama ei mistään vahvistimesta tai purnukasta saa.
 
Jos astuin trolliin, niin hei, no sori. Tää on vähän tämmöistä.

 
En trollaa, vaan olen ihan vilpittömin mielin avaamassa itselleni tätä säröasiaa. Joo tuo signaalin yliohjaus on itsessään jollakin tavalla tuttu. Se mun mietinnän aihe oli, että ohjaako overdrivepedaali sen signaalin yli jotenkin eri tavalla kuin muut yliohjaukseen tai signaalin vahvistamiseen kykenevät purnukat? pyritäänkö ovardrivepedaalilla värittämään sitä soundia jotenkin, vai haeetaanko sillä nimenomaan sitä että yliohjaus olisi äänensävyltään neutraali?
 
Tämä efektien ja vallankin säröjen ihmeellinen maailma on minulle oikeasti uusi ja avara ja siksi olen täynnä kysymyksiä monien mielestä ehkä ihan itsestäänselvistä asioista. En trollaa enkä yritä ärsyttää ketään.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=216454