Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ilelee
Alue:Aloittelijat
Aihe:Teoria-apua idiootille - osa X, aloitteleva basisti kuutamolla
Aika:26.03.2013 14:12
Siinä alussa on niin monta eri juttua opeteltavana, että mitä tulee nuoteista lukemiseen, rytmin ja aikaarvojen lukeminen on se tärkein osa, muut vaan hidastaa ja turhauttaa kun soittamisen sijaan harjoitat muistia. Tässä mielessä moderni tabi, jossa on mukana myös rytmi vie voiton aloittelijan näkökulmasta. Vielä tärkeämpää on sen korvan harjoittaminen.
 
Teorian opiskelu noin muuten on kyllä hyödyllistä, mutta ei sekään vaadi että osaisit nuoteista lukea.
 
Itse aloitin 29v, myös aluksi bassolla ja sitten kitaralla. Kirjana oli tämä Hal Leonardin perusteos. Siinä sitten ei ollutkaan tabeja ja iso osa ajasta meni vaan muistiharjoituksiin. Suorastaan tuskallisen hidasta ja tappoi motivaatioita kyllä todella tehokkaasti. Nuo asiat voi opetella myöhemminkin. Jotta motivaatio säilyy alussa, editystä soittotaidoissa pitää tapahtua ja mielellään nopealla aikataululla.
 
Noita nuotteja voi tentata sitten myöhemmin. Kuulostaa todella vanhanaikaiselta jos opettaja laittaa aloittelijan opettelmaan nuoteista lukua (muutakin kuin rytmiä) heti alkuun. Jo tuolla perusteella itse vaihtaisin opettejaa.
 
Jos teoriaa haluaa opetalla (suosittelen kyllä), niin Toonikaan täällä hehkutetaan sen verran että sen täytyy olla hyvä. Se varmaan kannattaa hankkia, itsekseen lueskella ja niissä kohtia kun ei millään itse tajua, menee ja kysyy asiasta opettejalta. Näin se ainakin mulla meni parhaiten kaaliin, vaikka kirja(t) olikin toinen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=215971