Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:velipesonen
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Gene Krupa
Aika:18.03.2013 20:19
Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän pidän Gene Krupasta ja arvostan häntä. Luulen että Suomeen saataisiin parempia rumpaleita jos kaikki opistojen, ammattikorkeakoulujen ja korkeakoulun rumpuopiskelijat pantaisiin vuodeksi tai pariksi opiskelemaan Krupaa jahka ovat saaneet vähän tekniikkaa. Että heitettäisiin kaiken maailman muoti-ilmiöt ja fuusionpaukutukset jorpakkoon ja opiskeltaisiin pelkkää Krupaa jonkin aikaa. Täällä luuhaavat ammattipedagogit saavat hyödyntää ideaani ilmaiseksi (muilta otan maksun).
 
Tämä on vähän sama kuin että säveltäjälle, pianistille ja monen muun soittimen soittajalle on J.S. Bachin musiikin opiskelu tarpeellista eikä johda taatusti harhaan. Gene Krupa ei johda rumpalia harhaan.
 
Krupan monista avuista voisi mainita erinomaisen artikulaation, soundin, dynamiikan ja intonaation, joita arvoja nykyajan jazzsoitossakin kuulee aivan liian vähän, jostain muusta musiikista nyt puhumattakaan. Krupan musisointi on ilmeikästä, mikä antaa mahdollisuuden todelliseen ilmaisuun eikä vain tehtävästä suoriutumiseen. Hyvin usein hänen soittonsa on valtoimenaan sydämellistä huumoria.
 
Krupa on tietenkin vain yksi erityisen hyvä rumpali mutta kun nyt tällaisia pedagogisia skeemoja on pakko luoda että touhuun saataisiin vähäsen potkua niin tässä olisi tällainen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=216240