Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Rummut: sähkörummut
Aihe:Superior Drummer softa ja sähkörummut?
Aika:16.03.2013 18:31   (muokattu 16.03.2013 18:32)
hallu: Moi, superiordrummer ohjelma ja Williams TD90 sähkörummut iMac vuosimallia 2007 osX snowLeopard M-audio FastTrackPro ja Logic (tulikohan siinä nyt kaikki?). Haluaisin soittaa sähkörummuillani tuota SuperiorDrummer softaa. Vedin midipiuhan rumpujen midi outista äänikortin midi in liitäntään ja sain homman toimimaan melkein eli rummut kuulostaa miltä pitääkin ja Superiordrummerin ohjelmaikkunassa sähkörumpujen padeja vastaavat rummut reagoivat myös viruaalisesti. Semmoinen ongelma on että HiHat ei toimi oikein. Eli kun kapulalla lyö HiHatia sähkörummuissa Superior drummerissa Hihat soi aina "auki" asennossa oli pedaali pohjassa tai ei. Hihatin pedaalia polkaistaeessa tulee sellainen ääni kuin kuuluukin ja jos pedaalia polkaisee hihatiin lyönnin jälkeen se "sulkeutuu" kuten pitääkin, mutta ei pysy "kiinni" vakka pedaalia pitäisi pohjassa vaan uudella lyönnillä Hihat on taas "auki".
 
Onko tämä nyt pelkkä midinuottiongelma? jos joku tietäisi vielä miten midimappinkin toimii Superior Drummerissa. Vai onko kyse siitä että rumpuni ei lähetä pedaalista jatkuvaa viestiä että pedaali on kiinni? mäppäyksellä varmaan voisi hihatin muuttaa yksitoimiseksi, eli olisi aina "kiinni".

 
Vastaan itse itselleni nyt saman tien kun vastauksen ominpäin löysin. Eli homma menee kaikessa lyhykäisyydessään niin, että kannattaa ladata superiordrummeriin kaikki tarjolla olevat päivtykset, niin ohjelmaan ilmestyy midimappaustoiminto, joka toimii niinkin yksinkertaisesti, että valitaan vain drummerista haluttu rumpu ja painetaan"learn" painike alas ja lyödään sähkörummuissa vastaavaa padia. Logicissa superiosdrummer asettuu logicin ja rumpujen väliin tulkiten sen midisignaalina jaliimaillen soundifontit ja siinähän on todella monipuolisia toimintoja eli soitetaan vaan se raita ihan normaalisti ja ruuvataan tsoundit mieleiseksi, niin saapi mekäläinen maallikkokin tosi hyvä soundisia rumpuraitoja:-) suosittelen. Softa voi tuntua vähän kalliilta, mutta on kyllä hintansa väärti ja tämä menee ainakin itselläni hankintaan heti jos kaverini haluaa lisenssinsä takaisin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=56&t=216196