Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JPQ
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Virtuaalianalogisoftwaresyntetisaattoreita
Aika:14.03.2013 23:36   (muokattu 14.03.2013 23:43)
Klezberg: Tuo oli ilmeisesti pöytäkoneella eikä Airilla? Itse kokeilin Divaa pari vuotta vanhalla Macbook Prolla, sillä 13-tuumaisella. Soitin yhdellä instanssilla trumpettisoundia 2-3 äänen polyfonialla, Logicin mittari liikkui siellä 50 - 75 % tienoilla. En sitten tiedä miten sen mittarin näyttö pitää tulkita, aloin vähän epäillä että 100% tarkoittaisi vasta että 1 core käy täysillä? Eikä ollut Divine päällä, vain Great. En tosin huomannut isoa eroa vaikka panin Divinen päälle. Eikä mitään ongelmia esiintynyt.
 
Sinänsä Divan äänimaailma alkoi viehättää. Syntikoista olen pysytellyt kaukana monta vuotta kyllä. Nyt voisi taas kiinnostaa, tietyissä rajoissa.
 
Tuo Divan kokeilu päätyi sitten tähän, häiriörapinoineen päivineen http://www.youtube.com/watch?v=nwInNHGO2w4

 
Käyttiksen tasomittarin 100% = yksi kore täysillä logicissa oletuksena siellä ittareissa on oikeiden korejen mukaan ilmeisesti pylväitä.Ja olen saanut 110-150% lukemia kahden koren (ja kahden virtuaali koren) mac minissäni flashillä tähän asti vasta jolla siis koska molemanlaiset ytimet lasketaan yhteen maksimi on 400%. Ja Diva jäi alle testeissäni ja mniusta laatu oli tapissa. Tuo oli eräs flash peli jolle pitää josksu tässä etsiä korvikeita. sen verran iljettävä tuo mac minin sisäinen tuuletin kun prossu kuorma menee tarpeeksi kovalle.
ps. Sanotaan ns aito syna ihan eri asia kuin joku "rimpula". Vaikka Diva on mallinnus niin silti ihan toista kuin jotkut (huom. en tarkoita näitä ketjussa mainittuja hyviä). ja Synlenthiä testannut ja Z3TA+2än omistan molemmat erilaisia. Sanoisin ei Moogia Rolandilla korvata oikein helpolla tyyliin. ihan eri juttu. tai sitten jos joku tuntee akustiset soittimet paremmin vaikkapa clarinetilla tuubaa. molempiahan puhalletaan siinä onkin ehkä tärkein yhteinen tekijä....
ja itse analog factorya (aika sama softa lienee kuin laboratoryssa) kun testaisin macissä oli joku ongelma en muista mikä ja pceellä kun vuosia sitten testasin Jupiter 8 V soundit kaatoi aina sen. ja eräillä (just luin kvraudion keskustelua) taas itse Jupiter 8v käytätyyy oudosti eli pulssi aallon kun valitset se menee pwm asentoon ilmeisesti tosin samalle pulssin leveydelle ongelma onkin sitten vasta ilmeinen kun moduloi pulssin leveyttä eli molempien oskilaattorien leveys menee samaan tahtiin eli tietyt jutut ei onnistu. EIkä ole ainoa outous josta olen kuullut.... ps. Arturioitua kun olen testannut soundi ei innosta oikein (jos toimisi varmasti kunnolla spesiaali juttuihin voisi Prophet V mennä) eikä itsekin havaitut oudot käytökset. Ja Arturia suositukseni jos haluaa taatusti softalta kuulostavaa softaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=216098