Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:MDMK
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Virtuaalianalogisoftwaresyntetisaattoreita
Aika:12.03.2013 15:18
Komppaan Divan osalta. Soundi on aivan eri kuin esim. Z3ta+ 2:ssa tai Sylenth1:ssä. Diva emuloi todella hyvin aitoja analogeja. Vaatii tosin prosessorilta aika paljon, joten kannattaa ensin testata demolla miten pelittää omalla koneella. Mutta jos on haussa mahdollisimman analoginen soundi, niin silloin Diva on paras vaihtoehto.
 
Sylenth1 kuulostaa digitaalisemmalta, mutta on varmaan käytetyin plugi-VA maailmassa ja helppo käyttää. Sylenth1 kuulostaa myös hyvältä, joskin erilaiselta kuin Diva. Riippuu siis mitä soundia haluaa. Z3ta+ 2 on varsin monipuolinen, kuulostaa hyvältä ja taipuu moneen. Modulointimahdollisuuksia siinä on selvästi enemmän kuin edellisissä ja samoin oskilaattorien aaltomuotoja on a) enemmän ja b) niitä voi lisäksi ladata itse. Soundiltaan Z3ta+ 2 muistuttaa Sylenthin tavoin vähemmän aitoa analogia kuin Diva. Sylenthiin verrattuna ääni on myös erilainen, mutta minkäänlaiseen arvojärjestykseen en näitä osaa laittaa.
 
Minulla on nuo kaikki edellä mainitut plugit ja käytän niitä ihan sujuvasti samoissa projekteissakin. Johonkin soundiin vaan sopii Diva ja johonkin toiseen käy paremmin joku digitaalisemman kuuloinen VA.
 
Demoamista suosittelen. Oma korva kertoo parhaiten, onko plugista siihen, mitä tavoittelet ja samalla selviää toimiiko plugi hyvin setupissasi. Kaatuilevaa plugia ei kukaan jaksa aktiivisesti käyttää kovin pitkään. Samoin Divassa voi jäädä käyttö vähälle, jos on jo matalalla raitamäärällä tehomittari tapissa ja ääni ratisee ja katkeilee. Ei sitä kukaan jaksa olla jatkuvasti renderöimässä raitoja audioksi jokaisen muutoksen jälkeen. Lisäksi valintaan saattaa vaikuttaa saatavissa olevien preset:ien määrä. Sylenth1:lle niitä nimittäin on kymmeniä tuhansia ja Divalle selvästi vähemmän. Osa haluaa tehdä kaikki äänensä itse, jolloin tämä ei tietty vaikuta valintaan, mutta joku toinen voi arvottaa valmiiden soundbank:ien saatavuuden korkealle.
 
Voisin vielä tuoda esiin muutamia muita synaplugeja. D16:n Lush-101 kannattanee koekuunnella Divan kilpailijana, jos se vain 10.8x OS:ssä pyörii. D16:n sivun mukaan tukisi vain 10.7x:ään asti tällä hetkellä. Synapse Audion Dune voisi olla kokeilun arvoinen ja kilpailee ehkä eniten Sylenth1:n kanssa. Native Instrumentsin Massive on monipuolinen VA, joka tosin ei Divan kanssa kilpaile analogiemuloinnissa, mutta monelta osin päihittää useimmat VA:t modulointimahdollisuuksissa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=216098