Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Potikoiden voitelu?
Aika:09.03.2013 15:44   (muokattu 09.03.2013 15:46)
Gabe: Kerrohan sitten mitä pidit.
 
No niin, kävin ostamassa Partcolta purkin tuota ihmeöljyä. Huvittavaa, että kun kyselin, että pitääkö aineen joutumista hiiliradalle erityisesti varoa, niin sain vastaukseksi, että aine on tehty juuri potikoiden voitelemiseksi eikun sinne vaan sitä:-).
 
No kyllä tämä on hyvä aina tarkoitukseen. Sanoisin, että sähköiset rutinat tämä poisti tehokkaammin kuin CRC:n komponenttien putsausaine (joka siis ei voitele). Noita pedaalin potikoissa laitoin aihetta potikan sisälle sieltä huoltoreijästä josta se taatusti joutuu hiiliradalle ja ei haitannut potikan toimintaa vaan paransi sitä. Kokeilin myös liruttaa ainetta siihen potikan akseliin ylhäältä päin ja kyllä se hyvin tunkeutuu siihen. Voiteluaine akseliin laitettuna muuttaa potikan tuntuman todella liukkaaksi ja herkäksi eli se semmoinen "tahmea" tatsi joka uusissa potikoissa monesti on, katoaa mutta voideltu potikka kyllä liikkuu hyvin vaikka se tuntuma muuttuukin.
 
Ilmeisesti se vähän "jäykempi" potikkatuntuma uusissa potikoissa on tehtaalla jollakin paksummalla rasvalla aikaansaatu. Tämä aine käy korvikkeeksi jos ne alkuperäiset vaseliinit kuluvat pois, mutta niitä alkuperäisiä vaseliineja ei kannata liotella sielä akselista jos tuntuma on muuten hyvä ja tasainen.
 
Voin laittaa lisää kokemuksia jatkossa, mutta nyt alkuun tämä tuntui oikein hyvältä aineelta puhdistukseen ja voiteluun tämä on tunkeutumiskykyistä ja todella liukasta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=216048