Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:antnis
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Tunnetta pelissä :)
Aika:23.02.2013 13:08   (muokattu 23.02.2013 13:09)
ReBeat: Voi tietysti miettiä että kuinka paljon bluesissa oikeasti tunnetaan ja kuinka paljon näytellään tuntemista. Että kuinka paljon biisin eteneminen on sitä, että laitetaan vaan erilaisia tapoja "tuntea" peräkkäin, kaikesta siitä mitä aiemmilta ajoilta muistetaan ja mitä osataan matkia. Jankataan rasittavuuteen asti jotain samaa nuottia eri sävyillä. Se on suoritus, jossa soitto tekee havainnon ja sitten vasta tunteen. Ei se oikeasti ole mitään spontaania tuntemista, joten ei siinä voi välittää mitään todellista tunnettakaan.
 
Sitten taas esim. hetket joissa hiljainen soitto vaihtuu riehakkaaksi kiskaisuksi jossain biisin rakenteeseen muutenkin sisältyvässä taitekohdassa.... ei siinä silloin mitään aitoa tuntemista ole. Se on pelkkä näytelty vaihdos, ennalta tiedetyllä hetkellä.
 
Mutta juu, onhan näitä.

 
No sitähän se kommunikonti aina on, pitää olla joku yhteinen kieli, jos haluaa välittää yhtään mitään. Tämä ei liity mitenkään mahdolliseen spontaaniuteen tai ei-spontaaniuteen tai "oikeasti tekemiseen" tai "ei-oikeasti tekemiseen" (määrittele edelliset?). Mikä on todellinen tunne ja mikä ei, mistä ne erottaa?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=215764