Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Katti
Alue:Livetoiminta
Aihe:Mitä lisää PA-kalustoon..?
Aika:22.02.2013 20:55
HotWheels: Näläkä kasvaa syödessä. Tuli hommattua dpx 1231 eq (kiitokset pitk).
 
Ooppas sit varovainen ettet sorry siihen monien polkemaan miinaan. Toi 1231 on ihan fine vehjes, mutta ei niin hyvä että pitäis esim vaihemaailman kuosissa silloin kun tehdään isoja leikkauksia (boosteja nyt ei isoja pitäis koskaan tehdä muutenkaan).
Usein näkee kun tulee tonteille, että talon seppä on riipaissut 4-5 alinta taajuutta ihan alas periaatteella, että eihän toi PA niitä kuitenkaan toista... ...ongelma vaan on että toi toimenpide sit sotkee vaiheen melko kauas ylemmäs...
 
Lähtökohtana siis pidä kaikki ne liu'ut mihin ei tarvi koskea "0":ssa...
 
Mitäs muuta tuohon vois laitella, mikä vaikutus erillisellä jakosuotimella vrt. alakaapeissa oleviin, joiden kautta homma nyt pelaa?
 
No tossa sun systeemissä on periaatteessa tehtaansetien miettimä jakosuodatus, mikä voi olla osunut, todennäköisesti siellä päin, muttei ihan...
Jos sulla on aikaa ja energiaa ottaa mittausasioita haltuun, ja joku asiallinen mittasofta (Systune 1.2 on hyvä ja kuulemma Smaart 7 on hyvä. Smaart 6 oli ihan skörde, ja sen takia itse siirryin SysTuneen) muine kilkkeineen (mikki, etari jne.) niin erillisellä jakosuotimella on mahdollista, varsinkin tuollaisella prossumallisella (jossa siis on muutakin kuin jakosuodin), hakea semmoinen sweetspot tohon jakotaajuuteen, vaiheisiin jne. joka selkeyttää soundia ja ennenkaikkea tasapainottaa sitä.
 
Lisäksi tolla prossulla voi tehdä semmoisia preset-tyyppisiä korjauksia purkkeihin (usko pois, noi Operat tarvii aina niitä tiettyjä puukotuksia), jotka on sit aina siellä olemassa ja voit sit säästää ton 1231:sen siihen mihin se on oikeasti tarkoitettu, eli tilan kompensoimiseen taajuustasossa... ...niin ja tolla 1231:llä ei sit tosiaan siihen aikatasoon, mistä ne ongelmat yleensä kumpuaa, pääse käsiksi mitenkään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=211766