Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pappasfin
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Kitaransoito keveys
Aika:20.02.2013 13:16
m.savis: Hallulle: En ole kirjailija. Ei ollut muuta kysyttävää.
 
Ei ole TROLLI.
Kiitos valottavasta vastauksesta. Olen aloittelia. Eihän ole tyhmiä kysymyksiä on vain tyhmiä kysyjiä.
 
Terveisin: Markku Savolainen

 
OK
 
Katso onko kaula kovera eli kaulan vierestä kaulan suuntaisesti kun katsoo niin onko se otelauta suora vai kuinka kovera, jos on reilusti kovera niin varamsti on raskas soittaa eli kaulaa kannattaa sitten säätää kaularaudasta kireämmälle ja ennen kuin säätää sitä kireämmälle niin löystää vähän kieliä varmuudeksi ja ihan senkin takia koska kun kaulaa kiristää (suoremmaksi) niin kielien tiukkuus kasvaa kun kaulan veto kasvaa. Älä kiristä kerralla liikaa vaan tuollaiset 1/6 - 1/8 kierrosta ja mieluusti ei yli 1/4, ettei tule mitään vahinkoa, pieni varovaisuus on hyvä muistaa ja se ettei kerralla rusauta liikaa.
 
Hyvä on muistaa se, että vaikka säätäessä kaularaudasta kaula suoristuu niin se kuitenkin hakee viipeellä sitä paikkaansa, joskus jopa yön yli on hyvä antaa kitaran kaulan asettua eli jos näyttää 1/6 - 1/8 tai jop 1/4 verran kiristyksen jälkeen ettei mitään tapahdu niin sitten antaa vähän aikaa olla ja katsoa että tapahtuuko viipeelläkään mitään, ettei sitten mene ja kiristä niin paljon että kuuluu jokin ikävä napsaus jostain paikkaa merkkinä siitä että nyt hajos jokin (onneksi yleensä ei hajoa mutta vara ei venettä kaada).
 
Jos kaula on suorassa ja eikä kielet ole korkealla niin kokeile miten soitto sujuu vaikkapa hieman matalammalla vireellä jos nyt on E-vire niin pudota se Eb tai jopa D vireeseen, jos tämäkään ei auta niin kokeile ohkaisempaa kielisettiä eli 012 tai 011 settiä.
 
Jos kielet ovat siitä huolimatta korkealla kun on kaula sopivasti suora ja vire haluttu ja silti on raskas soittaa sopivilla kielillä niin sitten tallaluu ja kenties satula on sitten liian korkealla.
 
- Tallaluuta voi madaltaa hiomalla sitä pohjasta varovasti, ei kerrallaan liikaa, hioo vähän ja testaa sitä käyttämällä vaikka paksua ja ohkaista E-kieltä milloin tuntuisi sopivalta
 
- Vikana sitten ihmettelee onko satula liian korkealla, tämä on vähän vaikeampi kohta kun yleensä tuo on liimattuna paikallaan, tätäkin voi madaltaa varovasti.
 
Jos olet epävarma säätämisen ym. suhteen niin kysyä apua kaverilta tai jostain liikkestä.
 
Niin ja tervetuloa tänne Muusikoiden.net sivustolle
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=215712