Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Prostator
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Tone:n (sähkötekninen) merkitys?
Aika:19.02.2013 10:46
JaaGeRMaisTeR: Sen verta omista sähköopinnoista on tuolla tasolla mutta eikös lyhyellä johdolla haeta pientä resistanssia eikä kapasitanssia?
 
Saa tieten korjata jos jotain on menny ohi.. en ollu se tunnollisin kuuntelia :)

 
Laskeskelin että 1 ohmin säästö kitarakaapelin resistanssissa ( esim 2ohm > 1ohm) vaikuttaa ääneen 0.002 dB, kun kitaran syöttöimpedanssi on 5 kilo-ohmia ( arvioituna alakanttiin). Eli ei sillä resistanssilla ole näillä virroilla mitään merkitystä.
 
Sen sijaan kapasitanssilla on, se ilmoitetaankin johdoissa pF/m arvolla.
Kapasitanssihan syntyy kun kaksi metallilevyä on lähekkäin. Niiden välissä oleva aine (tyhjö, ilma tai niitä huonompi jokin eristeaine) vaikuttaa osaltaan kapasitanssiin ja häviöihin ("vuoto"). Kitaran koaksiaalikaapelissa toinen napa on keskijohdin,ja toinen napa on metallisukan muodostama lieriöpinta, joka keskijohtimen ympärillä. Siis oikeastaan melko yksinkertainen asia.
 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Koaksiaalikaapeli
http://2.bp.blogspot.com/_gQen9AZHz … F0BaeXKao/s320/Efield-cylin-250.png
http://www-h.eng.cam.ac.uk/help/mjg … 1AElectromag/images/scans/H1P16.GIF
 
Tuolla wikipedian mainitsemalla ominaisimpedanssilla ei ole kitarakäytössä merkitystä, kun toimitaan alle kilometrien kaapelipituuksilla. Kapasitanssi sen sijaan syö diskantteja. Koaksiaalikaapeli on itseasiassa alipäästösuodin, jonka rajataajuuden määrää nuo kitaran pään ohmit ja kaapelin C.
-----------------------------------------------------------------------------------
Jos jos nämä höpinät ylittää hilserajan, palauttakaa minut maan pinnalle. Teknisesti asiat tosin on näin, fysiikkaa ei voi muuttaa.
Parasta onkin kun tekniikan miehet keskittyy tekniikkaan, ja soittajat soittamiseen, molemmat rakkaudesta kitarointiin. Kuitenkin ne soittajat jotka ymmärtävät myös kamatekniikan päälle, saavat usein loihdittua kamoistaan enemmän irti. Unettomia nämä asiat ei kyllä saisi tehdä. 8-I
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=27578