Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Krokantti
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Maksaako maltaita Pro Tools -päivityksestä vai siirtyä Reaperiin
Aika:18.02.2013 02:57
Olen googlaillut ja tutkinut, mutta pää on vielä niin pyörällä että tarvitsisin neuvoa. Tilanne on seuraavanlainen:
 
Vuonna 2006-2007 äänittelin kaikenlaista kotona, käyttöliittymänä WinXP, M-Audio Firewire 410 ja Pro Tools M-Powered 7. Äänittely loppui vuosikausiksi monista syistä johtuen, mutta nyt olen innostunut aloittamaan uudestaan. Tässä välissä sekä interface että softa ovat tietenkin vanhentuneet, ja siinä se ongelma onkin.
 
Joudun siis rakentamaan kotistudioni joko osittain tai kokonaan uudestaan. Vaihtoehtoina olisi
 
A: säilyttää vanha M-Audio 410 ja maksaa Pro Tools -päivityksestä
B: siirtyä esim. yhdistelmään Focusrite Scarlett 8i6 + Reaper.
 
Tarkoituksena olisi siis äänitellä kotona kaikenlaista ja kenties joskus viedä materiaalia ammattistudioon miksattavaksi ja masteroitavaksi. Reaperista ei ole vielä kokemusta, mutta ainakin se huono puoli siinä olisi, että sessioiden exporttaaminen ammattistudion järjestelmiin olisi hankalaa.
 
Olen yrittänyt selvittää huonolla menestyksellä, että vieläkö voisin asentaa v. 2006 ostamani Pro Tools M-Powered 7:in asennuslevyiltä ja käyttää sitä ilman päivittämistä? Vanha versio riittäisi tarpeisiini, enkä haluaisi tukea Avidin riistohinnoittelua maksaneille asiakkaille.
 
Kumpikin reitti tietenkin maksaa joka tapauksessa. Jos säilyttäisin Firewire 410:n, edessä olisi kallis Pro Toolsin päivitys, ja jos uusin koko homman, sekä interface että softa pitäisi ostaa. Mitä itse tekisitte tilanteessani? Kiitos avusta!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=215664