Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Paino->akustinen ääni vs. sähköillä
Aika:17.02.2013 16:33
pekurides: joo, näin.
 
Vaikka aidossa ja kopiossa kerrotaan kummassikin olevan mahonkia ne eivät ole samaa mahonkia, oliko niitä ainakin yli 30 erilaista mahonkilajiketta ja mahonginsukuista puuta joita kepeissä käytetään ja kalliimmissa peleissä niitäkin koputellaan ja valitaan parhaiten soivat put ja sitten niitä pitää vielä vuosikausia kuivatella jne.
 
kiinan tehtailla ei paljoa puita valikoida/kuivatella vaan sorvataan justiinsa ne puut mitä sahalta saadaan ja ne ei todellakaan ole mitään "hondurasin" mahonkia vaan jostain lähialueilta haalittua itämaista lajiketta (nato)jne.
 
(hondurasin mahonki on tosin nykyään rauhoitettu ja kuulemma jostain afrikasta päin kelvollista materiaalia nykyjään vissiin saapi, vai mitenköhän se nyt olikaan?)
 
Monesti kiinan päässä myös mahonkin tilalla on jopa leppää ja kun sitä sillä hetkellä paremmin saatavilla tai jotain sinnepäin juttuja kuullut ja oli mullakin yksi epin lp joka oli selvästi leppää ja siltä myös saundasikin:=)
 
no, kettu taitaa tietää näistä hiukan paremmin ja onhan aiheesta monta keskusteluakin käyty.
 
puulaaduista ne saundierot tosiaan tuntuu eniten johtuvan ja paremmin soivat puut maksavat yllättävän paljon käsittääkseni ja luonnollisesti selittävät osaltaan hintaeroja.
 
Kevyitä puita paljon kehuttu soinnista ja myös varsinkin lespassa haluttua kun keppi PAINAA VÄHEMMÄN JA KIVEMPI roikottaa kaulassa tuntikausien sessioissa.
 
-p-

 
No nuo uudet stankuthan ovat höyhenen keveitä. Ihän hätkähdyttävän keveitä kun kaupassa käteen otin niin hyvä etten kattoon nakannut saman tien. Traditionalit on vähän vainavampia, mutta niissäkin kai kevennysporaukset on. Vanhat LesPaulit on yllättävän painavia nykykitaroihin verrattuna, mutta se keveys ei vissiin ollut aikaisemmin muotia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=215647