Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:n4ppul4
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Esp Ltd f10-johdotusongelmaa
Aika:14.02.2013 15:31
jusshako: Terve!
 
Ongelmat:
(1) Mihin kytketään kasatun humpparin johdot
(2) Mihin taas normaalin humpparin?
 
Kiitos!

 
En siis tiedä kuinka aloittelija olet, joten yritän selittää tämän mahdollisimman selkeästi. Jos ei onnistu muut saavat myös toki auttaa :)
 
Kuulustaa, että ne johdot jotka ovat teipattu kasatussa humpparissa ovat toisen kelan plus ja toisen kelan maa (kytkettynä sarjaan). Yksi johto niistä irrallisista kolmesta on humbuckerin alla olevasta metalliosasta, eli se kytketään maahan, yksi niistä on sarjaan kytketyn humpparin maa ja kolmas humpparin plussa eli kuuma (eli keksi joku kiva nimi). Vaikea sanoa mikä on mikäkin kun ei ole kuvaa mistä katsoa.
 
Siinä "normaali" humpparissa ( "" -merkit koska ei ole normaalia) on taas humpparin kelojen maa ja plus, ja se kolmas on sieltä alapuolelta olevasta metalliosasta maa piuha.
 
Johtojen väreistä en tiedä mitä siellä käytetään, mutta yleisesti kaikki (paitsi humpparien kelojen) maat kannattaa kiinnittää tähden tavoin keskeltä yhteen. Tai pelata varman päälle ja kaikkien ulos tulevien metalliosien (kielimaa, potikat, metallinen pleklusuoja, humpparien metallisten kuorien, yms..) maat tähti kuvioon ja siitä life-saver modauksen kautta muuhun maahan, jonka piuhat ovat myös tähtikuviossa.
 
Sitten niitten humpparien kelojen mailla ja plussilla saa sitten leikkiä vapaasti kunnes löytää oman soundin, yleensä kannattaa kiinnittää se sitten jakkiin jos haluaa ääntä ulos.
 
Kytkentä riippuu siitä, että montako pottikkaa siinä on ( siis vääneltävää volume/tonea), minkälainen mikkiswitchi ( kahen humpparin kanssa yleisimmin 3 asentoinen), onko muita kytkimiä/härpäkkeitä jota voi säätää. Näyttää siltä, että siinä on master vola ja master tone ja 3-asentoinen mikkiswitchi? Jos näin niin molempien humppareiden kuumat mikkiswitchiin ja switchin "common" (ehkä keskimmäisestä?) navasta vola potikkaan ja siitä tone potikkaan. Tai katso netistä kytkentäohjeet samanlaiselle järjestelmälle.
 
Sitten sun pitää vielä selvittää mikä johto on mikäkin siinä humpparissa, sen miten sen selvität, joku muu saa sanoa sen :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=215579