Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:humppahanuristi
Alue:Livetoiminta
Aihe:Liven taltiointia
Aika:13.02.2013 09:37   (muokattu 13.02.2013 09:38)
Aloittajan tilanne on siinä mielessä helppo, että sinne mikseriin ei normaali oloissa ajeta kuin kaksi äänilähdettä ja muut tulee lavalta suoraan.
 
Tuonhan voisi ratkaista niin, että hommaatte jostain moniraitaisin tallentimen vaikka joku zoomin R16 tms. (lainaan, vuokralle, omaksi). Ne vehkeet joita ei normaalisti mikitetä vedetään tallentimeen ja syntikka ja mikä se toinen oli sitten sinne tavan mikseriin. Sieltä ne saadaan vaikka auxin kautta linkitettyä tallentimeen.
Näin saadaan jonkinlainen moniraitatallenne. Siinä toki on vuotoja äänilähteiden välillä kanavista toiseen mutta lähtökohta on periaatteessa parempi kuin stereomiksaus masterista. Tai ainakin sille on ihan aavistuksen enemmän tehtävissä.
 
Kai tuollaista zoomia myös voi käyttää mikserinäkin.
 
Kyllä joskus saa pöydästäkin ihan suht kelvollista materiaalia talteen mutta se tietysti on vähän tuuripeliä.
Mikserin jälkeen on yleensä jotain EQ:ta ja/tai kaiutinprosessoria ja ne vahvistimet sekä erinäinen määrä ääntä toistavia kaappeja.
Livenä se miksaus kai pitäisi tehdä sen mukaan mitä sieltä kaapeista tulee ja sehän ei sitten taas ole sama kuin optimaalinen miksaus siellä mikserin ulostulossa.
PA-kaapit ei ihan samalla taajuuskäyrällä toista kuin kotona stereoissa (tai missä nyt levyjä yleensä kuunnellaan). Siinä vähän kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=215520