Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Uusi tapa soittaa kitaraa
Aika:08.02.2013 10:03   (muokattu 10.02.2013 13:03)
gary field: Siis, h g e f# a
 
Mun lapslidessä on
 
h d f# a h f#
 
Ei tuo ole mikään uusi tapa soittaa kitaraa vaan erikoisviritys. Melodialinjojako tuolla soittelet?

 
Tämä muistuttaa enemmän koraa ja kanteletta niinkuin jo mainitsinkin.kyllä se noin menee ja e on se paksuin kieli ja h on kvintti(saman oktaavin) . Tähän viritykseen täytyy vaihtaa kaikki kielet jotta sen saa toimimaan.Ehkäpä kyse on enemmän melodia linjojen soitosta kuin kitaran soitosta. Pentatoninen asteikko,jonka voi virittää muullakin lailla,d,a,E,g,h kuulostaa jo varsin afrikkalaiselta duuriin viritettynä cis,gis,E,fis,h.
Lahjoitin Suomen kantele museolle yhden tällaisen h,g,E,fis,a kitaran ja kyllä se sinne kelpasi .Sitä en tiedä onko se näytillä,mutta tämähän on perinteinen kanteleen viritys kokosäveleen korkeammalta ja näin sillä viisikielisellä voi soitaa kaikista sävellajeista.myös se että kvintti on ylin(kun mennään kitaran paksuimmasta kielestä ohkaisempaan) ja terssi toinen ja perus sävel siinä keskellä tuovat siihen rytmisyyteen ihan toisenlaisen tuntuman kuin normaalissa kitarassa. Soittelen itsekkin lap steeliä ja esim c6 vire c,e,g,a,c,e on kyllä ihan mukava ja poikkeaa täysin vaikka avoimista duuri ja molli vireistä,mutta tässä on kysymys hieman toisesta kun kielten järjestys ei mene paksuuden mukaan.
7-kielisessä on d,h,g,E,fis,a,cis johon en ole vielä juuri muita asteikkoja kerennyt kokeilemaan kun vasta eilen sain kitaran,mutta tulen kyllä kokeilemaan.
Ja vielä siitä soittotavasta että oikealla kädellä soitetaan sormin,niin saadaan oikea rytmi tuohon hommaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=215481