Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:miffe
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Äänityssoftat ja läppäri kauan päällä => latency kasvaa?
Aika:06.02.2013 17:26
Jaava: Nyt en kyllä usko hetkeäkään. Ne viitteet on ainoastaan ohjelmaa varten. Jos viite kadotetaan, ei koodista pysty enää viittaamaan varattuun muistiin sen vapauttamiseksi.
 
Juu, mutta asia on osittain myös kääntäjästä kiinni, kuinka paljon se sallii koodivirheitä, joissa kadonneita linkkejä muodostuu dynaamisen muistinkäsittelyn yhteydessä.
 
Järjestelmä kyllä tietää, minkä osan muistista ohjelma on varannut ja vapauttaa sen ohjelman päätyttyä. Ei moderneista käyttöjärjestelmistä mikään jätä ohjelmien varaamia muisteja varatuksi ohjelman ajon päätyttyä.
 
Väärin. Järjestelmässä täytyy nimenomaan olla sisäänrakennettu mekanismi, joka selvittää varatun muistin tilaa suhteessa ajossa oleviin prosesseihin. Miten esimerkiksi muuten voidaan vapauttaa zombie-prosessien varaama muisti?
 
Windows saattaa toki itsessään aiheuttaa muistivuotoja (joskin vähän epäilen), ja supertahmaisuuteen voidaan päätyä, koska joku jatkuvasti päällä oleva prosessi vuotaa.
 
Suurin vuotaja on itse explorer.exe kaikkine lapsiprosesseineen. Jos avaat uuden tiedostoselainikkunan, ei sen varaama muisti vapaudu ikkunaa sammuttaessa, koska emoprosessi jää henkiin. Tämän välttää sillä, että ruksaa asetuksista jokaisen ikkunan olevan oma prosessinsa. Hitaamminhan se käytössä on, ja syö enemmän resurssejakin, mutta hyödyttää käyttöä pidemmän päälle.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=214986