Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jaava
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Äänityssoftat ja läppäri kauan päällä => latency kasvaa?
Aika:05.02.2013 22:25   (muokattu 05.02.2013 22:26)
miffe: No eipä vapautakaan, jos viitteet käytettyihin muistipaikkoihin on ohjelma ajonsa aikana kadottanut.
 
Nyt en kyllä usko hetkeäkään. Ne viitteet on ainoastaan ohjelmaa varten. Jos viite kadotetaan, ei koodista pysty enää viittaamaan varattuun muistiin sen vapauttamiseksi. Järjestelmä kyllä tietää, minkä osan muistista ohjelma on varannut ja vapauttaa sen ohjelman päätyttyä. Ei moderneista käyttöjärjestelmistä mikään jätä ohjelmien varaamia muisteja varatuksi ohjelman ajon päätyttyä.
 
Java-virtuaalikoneessa on roskienkeruu sisäänrakennettuna. Myös kaikki reaaliaikakäyttöjärjestelmät, tai sellaisia ominaisuuksia sisältävät kernelit siivoavat muistia aktiivisesti. VAX/VM, O/S390, AS400 ja muut ns. non-stop-järjestelmät vaativat myös, ettei muistivuotoja yksinkertaisesti voi olla.
 
Juu. Java kuitenkin on siinä käyttöjärjestelmässä ajettava ohjelma, ei käyttöjärjestelmä itsessään.
 
Windows saattaa toki itsessään aiheuttaa muistivuotoja (joskin vähän epäilen), ja supertahmaisuuteen voidaan päätyä, koska joku jatkuvasti päällä oleva prosessi vuotaa.
 
edit: mikkisoftan tuotetukisivulta:
Windows will free all memory allocated by the application on process termination, so short-running applications will not affect overall system performance significantly. However, leaks in long-running processes like services or even Explorer plug-ins can greatly impact system reliability and might force the user to reboot Windows in order to make the system usable again.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=214986