Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Äänityssoftat ja läppäri kauan päällä => latency kasvaa?
Aika:05.02.2013 15:42   (muokattu 05.02.2013 15:44)
Jaava: Kyllähän se windowskin nyt lopetettujen ohjelmien varaaman muistin vapauttaa. Muistivuodolla yleensä viitataan ohjelman pyöriessä syntyvään vapauttamattomaan muistiin, joka pysyy varattuna koko ohjelman ajon ajan, vaikka sitä ei välttämättä enää käytetä.
 
Mulla on semmoinen muistikuva, että webbisovellusten käyttö (ja erityisesti javascript-klosuurien käyttö) ainakin ennen aiheutti IE:ssä muistivuotoa joka ei korjaantunut kuin käyttiksen uudelleenkäynnistyksellä. Jotain sen suuntaista, että IE:n muistinkäyttö oli vahvasti naimisissa itse Windowsin kanssa niin ettei se muisti vapautunut vaikka IE suljettiin.
 
Mutta muistivuodoista aiheutuva hidastuminen näkyy helposti katsomalla prosessien käyttämiä muistimääriä. Vähän skeptinen mä olen sen suhteen, että ne onnistuisi niin paljoa vuotamaan, että järjestelmä ehtisi merkittävästi hidastua.
 
No tätä minäkin tässä ihmettelin. Sen olen huomannut että selainsovellukset voivat hidastua kun muistivuodot kasvattavat selaimen muistinkäytön älyttömäksi. Ja vanhoissa koneissa (luokkaa 512M muisti mutta ajetaan raskaita webbisovelluksia selaimessa) tietysti sovellusten nopeus romahti murto-osaan kun muisti tuli täyteen ja jatkettiin levylle. Mutta sillonkin kaikki alkaa tahmata ja siinä ei enää latenssi paina mitään.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=214986