Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Volle
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:4 ohmisen elementin tilalla 8 ohminen
Aika:05.02.2013 00:13
jydge: Tutkiskelin tota piirilevyä tänään ja piirsin sen pohjalta kytkentä kaavion:
http://muusikoiden.net/dyn/users/108527.jpg
 
Mittasin yleismittarilla kaiuttimen resistanssin ja oli noin 3,7ohmia, eli kaiuttimen impedanssi on 4 ohmia, mittasin myös resistanssin kaiuttimen ja kelan yli, oli suurinpiirtein sama. Kelan resistannsi oli jotain 0.01 ohmin luokkaa, kun mittasin pelkän kelan.
 
En hirveästi elektroniikasta ymmärrä, mutta minun mielestä voin asentaa 8 ohmin kaiuttimen ton 4 ohmisen tilalle, kun tolla kelalla ei tunnu olevan oikeastaa mitään virkaa. Korjatkaa jos olen väärässä.
Aattelin myös jättää torven johdot kytkemättä.
 
Ps. Elementti suosituksia otetaan vastaan,
 
Onko kellään kokemuksia eminence kappa pro-15a elementistä?

 
No siis kaikilla ton jakarin osat (eli toi kela, konkka ja vastus) on valittu arvoiltaan sopiviksi jollakin perusteella. Voit kyllä laittaa ihan suorilta tuohon nimellisimpedanssiltaan 8-ohmisen kaiuttimen ja se toimii, mutta vaste todennäköisesti muuttuu. Riippuen nyt sitten millaisen kaiuttimen hommaat, voisi ehkä olla tarpeen isontaa tai pienentää tuota vastusta. Kuitenkin kantsii kiinnittää huomiota elementin hankinnassa, ettei se ole juuri tuolle kotelolle ihan vääränlainen.
 
Netistä löytyy ohjelmia sekä jakosuotimen osien että refleksikotelon vasteen laskemiseen.
 
Ja siis kelan ja konkan impedanssit muuttuu taajuuden mukana siten, että korkeataajuuksinen signaali ohjautuu torvelle ja matala taas isommalle kaiuttimelle. Tavallinen yleismittari mittaa suoraan resistanssia eli tasavirtavastusta. Siitä ei voi suoraan päätellä paljonko on kelan induktanssi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=215391