Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Tyhmiä kysymyksiä hifilaitteista
Aika:28.01.2013 13:37   (muokattu 28.01.2013 14:22)
-Q-: Kartio siis repesi koska se oli hapertunut = oli jo rikki. Ei sinne elementille pääse yhtään sen matalampaa taajuutta kuin sen kaiuttimen oma jakosuodin sinne päästää.
 
On totta että kartion reunus ei ollut alkuperäisessä kunnossa. Mutta ei se muussa kuuntelukäytössä haitannut. Ja eikös noiden perinteisten kotistereokaiuttimien jakosuodin hoida vain matalien/korkeiden erottelun (2-tiekaiuttimessa). Ettei siellä mitään alapään leikkausta ole bassokaiuttimelle? Kaiutin oli ASA:n nimellä myyty 2-tiekaiutin 70-luvulta, hämärä mielikuva että se olisi ollut Räsäsen valmistama.
 
Kartio ei siis muuten revennyt, vaan irtosi reunoistaan.
 
Oletettavasti valmistaja on kuitenkin suotimensa mitoittanut elementille ja kotelolle sopivaksi. Ja kaiuttimelle menvä signaalitaso säädetään vahvistimesta, ei miksauspöydässä.
 
Kuunteluvolyymi oli täysin kohtuullinen, sanoisinko hiljainen, mä en koskaan kuuntele mitään kovalla. Ja vahvistin oli 70-luvun ASA-viritinvahvistin, siitä paljoa wattejakaan löydy.
 
Enkä mä nyt tällä halua sanoa yhtään mitään. Itselleni tuo oli harmin paikka, tykkäsin niistä kaiuttimista. Olis varmaan voinut korjata mutta jäi selvittämättä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=186032