Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ancci
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Sooloilu apuja?
Aika:28.01.2013 11:34   (muokattu 28.01.2013 11:38)
skadap: Elikkäs oon soittanu nyt noin 5 vuotta kitaraa, mutta sooloja en kauheesti ole yrittänyt.
Nyt kuitenkin kiinnostas soitella vähän enemmänkin alottaa opettelemaan sooloilua.
 
Sooloja joita osaan soittaa: Fade to blackin alkusoolo, One:n alku soolo, sitten jotain lyhkäsiä helppoja sooloja kuten vaikka kryptoniten soolo.
 
Oon myös kokeillu pistää youtubesta blues backing trackeja päälle ja koittaa improvisoida niihin jotain mutta en oikeen saa skaaloista mitään järkevän kuullosta aikasiks.
Oiskohan tässäkin se että niitä pitäs vaan tahkoa ja tahkoa että alkais oppimaan.
 
Neuvoja otetaan vastaan, kuinka kehittyä sooloissa!

 
Tekniikkaan kannattaa jonkunverran panostaa sillä jos soittaa epätarkasti ja tempo heittelee niin kuullostaa sillon aivan hirveältä. Eli metronomiharjoittelu ei liene pahitteeksi. Voi vaikka metronomin kanssa niitä skaaloja sahata läpi niin tulevatpahan siinä tutuiksi. Nöyryyttä ja itsekriittisyyttä myös peliin. Mieluummin soittaa helpon jutun hyvin kun "vaikean" ihan päin persettä ja epätarkasti.
 
Suosittelen tilaamaan tai lainaamaan, Troy Stetinan Metal Lead Guitar kirjan. Maksaa joku parikymppiä. Siinä on backing trakit messissä kaikkiin kirjan sooloihin, joita on helpoista vaikeisiin. Vaikka ensimmäiset soolot tuntuisivatkin "liian" helpoilta, niin kannattaa keskittyä niihinkin aluksi ja yrittää saada ne kuullostamaan hyvältä. Siinä vissiin tutustutaan joihinkin skaaloihinkin yms..
 
E: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=0793597889 http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=0793509602
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=215240