Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Stargazers
Alue:Laulaminen
Aihe:Fyysiset muutokset laulamisen seurauksena?
Aika:25.01.2013 19:05
No niin, tässä on tullut joitain kuukausia ölistyä (lue: treenailtua) lauleskelua ja lauluääni on merkittävästi jo parempaan mennyt ja nuotteihin alkaa paremmin osua.
 
Kuitenkin on tullut mietittyä noita kropan fyysisiä muutoksia, onko teillä muilla laulajilla tullut sellaisia?
 
Eli tarkoitan sitä, että nyt tuntuu aivan kuin hampaiden takana kitalaessa olisi aivan järjettömän syvä monttu verrattuna aiempaan (voi olla että aiemmin vain en pannut merkille, toki) - eli mielikuva on että se oli aiemmin "pehmeää" osuutta tuonne hampaiden taakse asti? Voiko pehmeä kitalaki olla ollut aikaisemmin niin pitkälle venynyt? Onkohan tuollainen monttu "paha asia"? Vai pitääkö sen ollakin niin normaalisti ihmisellä?
 
Toinen mitä olen pannut merkille on se, että nyt tuntuu että suu aukeaa isommalle, ja ainakin kun katson peilistä niin koko kurkku/suu on _todella_ paljon isompi. Tämä ilmenee siis siten, että ennen oli tyyliin sen kokoinen että jos olisin vetäissyt kokonaisen viinirypäleen niin varmaan olisin meinannut tukehtua siihen, nyt näyttää siltä että vaikka nielaisisi biljardipallon niin humahtaisi mahaan asti (noh, vähän ehkä kärjistäen). Oletteko havainneet muut samanlaista, siis että kurkku näyttää isommalta kuin ennen? Ääni kyllä kulkee sen seurauksena ainakin itsellä leppoisammin ja paremmin + puhtaammin.
 
Myös tullut pantua merkille että ääni tulee siten että sen saa tuntumaan rinnassa - tällä tosin iso etu että saa paljon "tummemman soundin" ja näin käsittänytkin että näin kai sen äänen pitäisi tulla normaalistikin? Ei ole ennen laulamisen treenaamista kyllä mutta sen seurauksena on tullut. Onko muilla moista?
 
Miten, onko nuo muutokset mikään sellainen mikä on "epänormaalia" vai onko teillä että ei ole mitään fyysisiä muutoksia havaittavissa?
 
Tosiaan mitä tulee laulamiseen, kehon muutosten myötä ääntä lähtee hyvin paljon kovempaa + puhtaammin, että tuskin nyt kovin fataalia on mutta mietityttää aina (koska tokihan aina pitää ajatella pahinta mahdollista ;) ).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=215177