Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tarmo
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Korkeimman Hallinto-Oikeuden päätös
Aika:25.01.2013 08:12
walttoni: Onko tuo nyt niin hirveän vaikea ymmärtää? Yhdessä vakkaribändissä ei voi olla toiminimeä, yhtiötä, osuuskuntaa tai muuta yritysstatuksella toimivaa muusikkoa?Selkeä työsuhde ei muutu yritystoiminnaksi vaikka sitä koittais vääntää miten päin tahansa. KHO:n päätös on ihan järkeenkäypä kun sitä vähän miettii.
 
Jotta mnet ei menisi sekaisin, jokainen voisi tosiaan lukea myös tuon artikkelin. Kyseessä ei ole KHO:n antama "ennakkoratkaisu" vaan Kouvolan hallinto-oikeuden päätös, jota KHO ei edes ottanut käsittelyyn. Sen verran selkeästä asiasta pitäisi olla kysymys.
 
Kiitos walttoni, kun laitoit artikkelin jakoon. Jos jollekin on jäänyt epäselväksi, mitä asiaa on käsitelty, pitäisi kaivaa hallinto-oikeuden päätös.
 
Tuohon linjaukseen pitäisi osata vedota myös niissä työriidoissa, joissa käsitellään artistiyhtiön ja muusikon välistä työsuhdetta. Toki jos riita koskee tilannetta, jossa muusikko on laskuttanut toiminimellä artistiyhtiötä, jutun tosiseikasto ei vielä muutu toiseksi tämän hallinto-oikeuden ratkaisun perusteella. Jos kuitenkin noudattaa tätä selvää linjausta eikä laskuta artistiyhtiötä, ei yleisissä tuomioistuimissakaan olisi työriita-asian kannalta enää relevanttia arvioida, onko työntekijä toiminut työsuhteessa vai ei.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=215138