Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:oksatboys
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Apuja vahvarivalintaan
Aika:21.01.2013 21:54   (muokattu 21.01.2013 22:44)
qurlingirl: Kiitos vastauksista.
Mikä on akustinen vahvistin tai kiipparivahvistin, onko vahvareissa lähtökohtaisesti joku tietty instrumentti, jonka kanssa sitä olisi hyvä käyttää?

 
Akustisen kitaran vahvistin on suunniteltu akustiselle kitaralle. Yleensä (lue: aina) näissä on kitarakanava ja laulukanava. Kitarakanavan impedanssi on säädetty piezoille sopivaksi.
 
Siis näitä http://www.thomann.de/fi/vahvistimet_akustisille_instrumenteille.html
 
Kiipparivahvistimet taas näitä http://www.thomann.de/fi/keyboardvahvistimet.html
Eli löytyy inputit kiippareille. Tavallaan siis aktiivikaappiin on integroitu pieni mikseri.
 
Kysymys siitä, että "kiipparit voi laittaa auxiin".. Jos on kaksi kanavaa, miten saan kolme instrumenttia kiinni - onko siinä kahden inputin lisäksi joku aux-input vai mitähäh...
 
Usein akkarivahvistimista löytyy aux-in. Siihen voi siis syöttää linjatasoista signaalia, jota tulee esim. mikseristä, etuasteista jne. Näin saa siis lisää kanavia.
 
Tuo linkitetty mikseri voisi olla sopivaa hintaluokkaa :) mutta miten nyt on, siinä on kaiketi kaksi kanavaa ja lisäksi pari muuta inputia. Meinaako tämä, että paria laitetta voi säätää, pari tulee sellaisenaan (esim. kiipparit) ilman säätömahiksia? Mutta eipä tässäkään taida olla kaikua mikkikanavissa. Olisiko jollain heittää linkki vastaavasta minimikseristä kaiulla?
 
Kyllä voi säätää. Tuossa on kaksi _etuastetta_, eli gaini-namiskaa joilla säädetään mikrofonien vahvistus sopivaksi. Stereokanvalle löytyy panorointi ja vola. Huomaa että tossa mikserissä on usb-liitäntä, jonka kautta ääni tulee ja menee tietokoneelle. Eli siis värkillä saa aikaan tietokoneen kanssa kotistudion. Tossa ei kuitenkaan ole kaikuja ja muutenkin aika pelkistetty laite.
 
E.Tarkoitus ei ole mainostaa thomannia mitenkään, sieltä on vain helppo selata laajaa valikoimaa.
 
E2. Jos siis haluat laajennettavan setin, niin hommaat sopivan mikserin ja yhden aktiivikajarin. Kun tulee tarvetta lisämölylle niin hommaat toisen samanlaisen aktiivikaapin.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=215050