Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:qurlingirl
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Apuja vahvarivalintaan
Aika:19.01.2013 15:37
Moip,
 
olen vähän jäässä näiden PA-laitteiden kanssa, joihin ajattelin vihdoin sijoittaa.. Osaisiko joku kertoa, mitä oikein tarvitsen kun hankintalistalla on ainakin:
 
-mikki (Sennheiser 835 S)
-elektroakustinen kitara (Yamaha APX500)
 
Lisäksi ajattelin..:
 
-vahvari (Roland CM-30 Cube Monitor)
 
Tarkoituksena olisi hommata sellainen setti, että sillä riittäis tehoja ja ihan hyvää laatua pikku keikoille, treenailun lisäksi.
 
Sitten totesin, että kyllä mä kuitenkin mikille haluaisin jotain säätöä, eli kai se on se kaiku ekana mielessä, ja tuosta Rolandista sitä ei saa.. Sitten ajattelin vaihtaa yllä mainitun tähän':
 
-vahvari (Roland Cube Street)
http://www.roland.fi/products/productdetails.aspx?p=900
 
Kuitenkin, haluaisin saada tarvittaessa myös koskettimet tähän vahvistimeen, ja kanavia on vain kaksi. Onko järkevää laittaa samaan vahvistimeen kovin montaa soitinta - montako? Onko jotain muuta vaihtoehtoa - esimerkiksi jos ostankin tuon CM-30:n ja minimikserin - saanko sitä kautta useamman soittimen, jos mikserissä on vaikka kolme soitinkanavaa? Onko ehdottaa jotain kohtuuhintaista nelikanavaista mikseriä? Vai onko olemassa jotain kevyttä ratkaisua saada mikkiin kaiku ja EQ erikseen ja hankkia tuo CM-30 kitaralle (kitarassa on omat, riittävät säädöt)?
 
Kiitti jos joku jaksaa vastailla näin perustavanlaatuisiin kysymyksiin :) Kun näistä asioista ei oikein tiedä perusteita, on vaikea etsiä tietoa, koska usein keskusteluissa oletetaan tiettyä perustietämystä asioista..:/
 
Myös mikki- ja kitaravalintoja saa kommentoida, mutta niitä olen aika paljon penkonut, että pitäisi vastata aika hyvin tarpeita ja laatukriteereitä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=215050