Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Werihukka
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Stock musiikki uhka musiikintekijöille?
Aika:18.01.2013 21:16
Mielenkiintoinen topikki. Ite kanssa lähdin kokeilemaan eräälle stock-sivustolle biisejä. Täytyy katsoa meneekö ne nyt edes laatuvaatimuksista läpi, mutta kuitenkin.
 
Ite lähtisin tätä vertaamaan lähinnä siihen, että jos jo on tehnyt kappaleita, joille ei keksi mitään käyttötarkoitusta, niin miksei niitä pistäisi ns. stock-käyttöön. Kyllähän tuo varmasti polkee hintoja tietyssä mielessä, mutta sitä pitää myydä mille on kysyntää. Tilausmusalle luulisi riittävän kuitenkin kysyntää siitä huolimatta, että myydäänkö stock-musaa vai ei. Eikä tää stock-musa ole mikään kovin uus juttu. Kaikki isommat levy-yhtiöt pistää jatkuvasti omistamaansa musaa katalogimusaks lisensoitavaksi pikkurahalla. Siitä vaan ei pidetä mölyä. Mun mielestä stock-musa kilpailee enemmänkin nyt tuon katalogimusan kanssa, eikä tilausmusan kanssa.
 
Valokuva-alalla taitaa olla samanlainen kuvio olemassa kanssa. Ymmärrettävää on se, että tarjontaa ja kysyntää on niin paljon tällä hetkellä, että hintojen on pakko laskea. Kameroiden hinnat on tullut nopeasti todella paljon alas. Sama homma on tapahtumassa kotistudioissa. Yhä enemmän pystytään tuottamaan nopeasti ja halvasti musiikkia, mikä on laadultaan riittävää.
 
Mielummin myy yhden kappaleen käyttöoikeutta vaikka esim. 1000 kertaa 5 eurolla, kuin kerran 1500 eurolla. Eli sen teoksen hintahan ei suinkaan ole silloin 5 euroa, vaan 5000 euroa. Tilausmusa harvemmin myydään useammin kun kerran. Lisäks stock-musan käyttöoikeudet yleensä on rajattu aika tarkasti tiettyihin pieniin ja lyhytaikaisiin käyttötarkotuksiin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=215030